Kazakistan’ın eski başkenti Almatı’da bulunan Kazak-Türk Kızlar Lisesi Nevruz Bayramı’nı çoşkuyla kutladı. Almatı’da faaliyet gösteren Kazak-Türk Kızlar Lisesi öğrencileri ve velileri, Nevruz Bayramı’nı düzenledikleri etkinliklerle kutladı.

Okul bahçesine kurulan çadırlarda ağırlanan misafirlere Nevruz gününe özel hazırlanan "Nevruz Köje" ile birlikte Kımız (At sütü) ve Şubat (Deve sütü) ikram edildi.

Kutlamalar kapsamında sınıfların kurduğu çadırlar arasında Kazak örf ve adetlerin sahnelenmesi, Kazak kültürüne ait eşyaların sergilenmesi, ve Nevruz mutfağından örneklerin sunulması gibi katogorilerde yarışmalar düzenlendi. Program kapsamında Türk ve Kazak kültürüne ait halk oyunlarından örnekler sunulurken okul öğretmenlerinden iki Kazak öğretmenin 'Zeybek' oyunu öğrenci ve velilerden büyük alkış aldı.

Dereceye giren sınıflara ödüllerini veren okul Müdürü Halil İbrahim Akbulut, sınıflar arasında yapılan bu kutlamalarda öğrencilerle velilerin bir maksat etrafında kenetlenerek birlikte güzel işler yapabileceklerini gösterdiklerini söyledi.
Okul Müdürü Akbulut, Nevruz Bayramı’nı öğrenci ve velilerle hep birlikte çoşkuyla kutlamanın sevindirici olduğunu, bu tür organizasyonların öğrenci-öğretmen ve öğretmen-veli ilişkisi üzerinde ayrı bir heyacan uyandırdığını belirtti.

Nevruz’un gerçek manasında baharın gelişi, dostluk ve kardeşlik içerisinde kutlandığını gördüğünü de sözlerine ekleyen okul müdürü, Kazak-Türk Liselerinde çalışan öğretmenlerin veliler ve öğrencileriyle çok samimi ve içten ilişkiler kurduklarını ifade etti.