Türkiye’nin önemli yazarları Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 1. Kayseri Kitap Fuarı’na gelmeye devam ediyor. Fuarla ilgili değerlendirmelerde bulunan yazarlar, Büyükşehir Belediyesi’nin mükemmel bir iş yapmış olduğunu dile getirdiler.

Büyükşehir Belediyesi’nin Kayseri Dünya Ticaret Merkezi’nde düzenlediği 1. Kayseri Kitap Fuarı’na katılan yazarlardan Nurullah Genç, Kitap Fuarı’nın yapıldığı alana girdiğinde gördüğü manzarayı hayretle karşıladığını söyledi. Fuarın çok kalabalık olduğunu dile getiren Genç, “Gördüğüm manzara Büyükşehir Belediyemizin büyük emek verdiğini açık bir şekilde gösteriyor. Kayseri çok güzel bir faaliyet başlattı. Emeği geçen herkese başta Başkanımız olmak üzere teşekkür ediyorum” dedi.

Fuara katılan Sinan Akyüz de, bu tür fuarlara her zaman ihtiyaç olduğunu dile getirerek, “İlk fuarın acemilikleri olur; ama Kayseri’de bu yok. Salonu gezdim, yazarlara baktım ve burada bir şey dikkatimi çekti. Fuarda renklilik var. Her düşünceden yazarlar katılıyor. Bu benim için çok önemli. Çünkü bu renklilik bu ülkenin coğrafyasında var. Umuyorum ki Kayseri’de bu renklilik devam eder” diye konuştu.

Kitap Fuarı’nda okuyucularıyla bir araya gelen yazarlardan Melih Tuğtağ da, Kayseri’de daha önce de kitap fuarlarının yapıldığını; ancak Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonu üstlenmesiyle adeta ilgi anlamında bir patlama yaşandığını söyledi. Büyükşehir ile birlikte Kitap Fuarı’na sihirli bir elin değdiğini ifade eden Tuğtağ, “Ambiyans değişmiş ve okurların ilgisi artmış. Ben çocuk yazarı olduğum için çocukların üstünde daha çok duruyorum. Çocukların ve yetişkin okurların kitaplara karşı bakış açıları daha dikkatli. Müthiş bir evrim geçirmiş. O yüzden ben bu sene burada olmaktan dolayı çok mutlu oldum. Her şehrin kendine ait ayrı bir dinamiği var. Kayseri’ye birden fazla geldiğim için, Kayseri’nin kültüre doğru ilgisinde yukarı doğru çıkış seziyorum. Bunun sebebi nedir sorusunun cevabı bende yok; ama ne yapıyorlarsa aynı şeyi yapmaya devam etsinler” dedi.

Yazar Sıtkı Aslanhan da Kayseri Kitap Fuarı’ndan övgüyle söz etti. Çok güzel bir fuarla karşılaştığını ifade eden ve gelen tüm yazarların da bu doğrultuda düşündüklerini dile getiren Aslanhan, “Hakikaten Türkiye’de ender görülebilecek güzellikte ve mükemmellikte bir kitap fuarı var. Hem yayınevleri, hem yazarlar, hem de katılımcılar açısından baktığımızda samimiyet ve iyi niyetle, bir değer katma amacıyla yapıldığı her halinden belli olan güzel bir organizasyon. İnanıyorum ki Kayseri Kitap Fuarı bu samimiyetle çıtayı daha da yükselterek Türkiye’deki birkaç fuardan birisi olacak” şeklinde konuştu.

Fuara katılan Hayati İnanç da Kitap Fuarı için “Allah nazardan saklasın” ifadesini kullandı. İstanbul ve Ankara’da Kayseri Kitap Fuarı’nın şöhretini duyduğunu ifade eden İnanç, “İlk olmasına rağmen büyük bir ilgi olduğunu duydum ve bizzat gelerek de şahit oldum. Aziz Kayserimiz büyüklüğünü gösterdi. Allah nazarlardan saklasın. İnşallah bereketlere, hayırlara vesile olacak. Konferansımıza ilgiyi, kitaplara olan alakayı gördüm. Birçok yerde bunları görmüyoruz” dedi.

Kayseri Kitap Fuarı’na Ünlü Yazarlardan Yusuf Kaplan da katıldı. Fuarla ilgili görüşlerini dile getiren Kaplan, “Tebrik etmek istiyorum. Önemli bir iş yapılıyor. Orta Anadolu’da bundan sonra yapılacak kültür sanat ve entelektüel faaliyetlere bu kitap fuarının örnek teşkil edeceğini düşünüyorum. Kültür sanat faaliyetleri nasıl yapılabilir sorusunun cevabı bu fuarla verilmiş oluyor. Tüm okulların fuara gelmesi ve böyle bir organizasyonun yapılması da çok güzel. Belediye Başkanımıza ve organizasyonu düzenleyenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.