Konak Belediyesinin çocuklara tiyatro sevgisini erken yaşta aşılamak amacıyla başlattığı ‘Okulda Oyun Var’ etkinliği, yeni eğitim-öğretim yılında da öğrencilere tiyatro salonuna gitmeden okullarında tiyatro izleme imkanı sunuyor.

Çocukların sanatla iç içe büyümesi için hayata geçirilen Okulda Oyun Var etkinliği bu yıl da minik öğrencilerle buluşmaya başladı. Her çarşamba Konak’ın farklı bir okuluna konuk olan tiyatro ekipleri öğrenciler için birbirinden farklı çocuk oyunları sahneliyor. Tiyatro sahnesi bulunan okullarda gösteriler bu salonlarda yapılırken, sahnesi olmayan okullarda da sınıflar, koridorlar tiyatro sahnesine dönüştürülüyor.

Yeni dönemin ilk oyunu Ege Mahallesi Sakarya İlkokulunda sahnelendi. Tiyatro sahnesi bulunmayan okulda birinci ve ikinci sınıf öğrencileri Konak Belediyesi Tiyatro Atölyesinin sahnelediği ‘Arıcığın Macerası’ isimli oyunu tiyatro sahnesine dönüştürülen sınıfta izledi. Medine Çam’ın yazıp, yönettiği 45 dakikalık oyun minik öğrencileri kahkahaya boğdu. Birçoğu hayatında ilk kez tiyatro oyunu izleyen çocuklar ‘Arıcığın Macerası’ ile tiyatro sanatıyla tanışmış oldu. Arıların dünyasındaki düşmanlığın dostluğa dönüşmesini anlatan müzikli ve danslı oyunun sonunda öğrencilere kek ve meyve suyu ikramı yapıldı. Konak Belediyesinin ‘Okulda Oyun Var’ etkinliği, yıl içinde ilçenin çeşitli okullarında öğrencilerle buluşmaya devam edeceği belirtildi.