Türkiye genelinde en prestijli kitap fuarları arasında yer alan Konyaaltı Kitap Fuarı'nın 5'ncisi, 19 Eylül Cuma günü saat 11.00’de Cam Piramit’te açılıyor.

Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Antalya'nın Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, bu yıl 5’incisini gerçekleştirecekleri Konyaaltı Kitap Fuarı’nın tüm hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi. 19 Eylül Cuma günü saat 11.00’de düzenlenecek açılış töreniyle Konyaaltı Kitap Fuarı’nın kapılarının Antalyalılar için açılacağını ifade eden Başkan Böcek, her yıl olduğu gibi bu yıl da binlerce ziyaretçiyi ağırlamak istediklerini bildirdi. Fuarın bu yıl ‘Kitaba dair her şey’ sloganıyla açılacağını dile getiren Başkan Muhittin Böcek, 95 yayınevinin, 60 stant ile fuarda yer alacağını kaydetti.

Konyaaltı’nda bir ilki gerçekleştirdiklerini kaydeden Böcek, "Fuar bu yıl 19-28 Eylül günlerinde yapılacak. Bütün amacımız okurlarla yayınevleri ve yazarları buluşturmak. ‘Okumak Lazım’ sloganıyla yola çıktığımız fuarın ikincisini ‘Akdeniz’i Yazmak’, üçüncüsünü ise ‘İnsanı Okumak’ sloganı ile gerçekleştirdik." dedi.

Kitap fuarında ise şu yazarlar okuyucularla buluşacak: Hulki Cevizoğlu, Cemalnur Sargut, Ataol Behramoğlu ve Haluk Çetin, eski Genelkurbay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Vural Savaş, Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, Muzaffer İzgü, Caroline Fişekçi, Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Hasan Atilla Uğur, Nermin Bezmen, Mustafa Balbay, Miyase İlknur, Bedri Gültekin, Ahmet Şafak, Tuncay Özkan, Saygı Öztürk ve Metin Demirtaş.