Manisa'nın Kula ilçesinde, 18. Selvili Dede Kültür ve Dayanışma Şenliği düzenlendi. Şenliğe CHP Milletvekili Sakine Öz, Kula Belediye Başkan Vekili İlyas Macun, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, MHP İlçe Başkanı İbrahim Kilimci, CHP İlçe Başkanı Osman Kasırga, Kula Belediye Meclisi üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Kenger Mahallesi sakinleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Katılanlara keşkek, nohutlu et, pilav ve irmik helvası ikram edildi. Ayrıca semah gösterisi, yerel sanatçıların konserleri yer aldı. Programda konuşan Kenger Mahallesi Muhtarı Günay Yılmaz, "Şenliğimiz mahalle muhtarlığımız, Kula Belediyemiz ve Kültür ve Turizm Bakanlığımız'ın katkıları ile düzenlemiştir. Bu geleneği yaşatmamızda ve organizasyonda bize büyük katkı sağlayan Kula Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Tosun'a ve emeği geçen tüm belediye personeline teşekkürlerimi sunuyorum." dedi. Başkan Vekili Macun ise, "Sayın Başkanım Hüseyin Tosun, Tarihi Kentler Birliği toplantısına katıldığından dolayı aranızda bulunamıyor. Sayın başkanımın, Alevi kardeşlerimizin bu yıl 18.'sini düzenlemiş olduğumuz Selvili Dede Kültür ve Dayanışma Şenliği'ni yürekten kutladığını sizlerle paylaşmak istiyorum. Barış ve hoşgörünün hakim olduğu bu mekanda bulunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Yıllardır süren bu hoşgörü, birlik ve beraberliğimiz sonsuza dek sürsün. Allah, birliğimizi ve dirliğimizi bozmasın. 18 yıldır Kenger Mahallemiz'de düzenlenen Selvili Dede Kültür ve Dayanışma Şenliğimiz herkese hayırlı ve uğurlu olsun." dedi.

Milletvekili Öz de şunları kaydetti: "Festival ve şenlikler, insanları birbirine kaynaştırması, barışı ve kardeşliği ön plana çıkarması bakımından önemlidir. Festivaller bizim en önemli kültürel değerlerimizdir. Tüm ülke olarak kültürel miraslarımıza sahip çıkmalıyız. Kenger Mahallesi olarak, Kula nüfusu içerisinde eğitim seviyesi en yüksek olan mahallerden biri olmanın mutluluğu içerisindeyim. Bizde kız erkek ayrımı olmadan herkes okur ve bir kariyer sahibi olur. Ben de bir Kengerli olmaktan gurur duyuyorum. Bu yıl 18.'sini düzenlediğimiz Selvili Dede Kültür ve Dayanışma Şenliğimiz hepimiz için kutlu olsun."