Kuşadası Belediyesi tarafından bu yıl dördüncü kez düzenlenen bir haftalık Geleneksel Kitap ve Edebiyat Günleri, kitapseverlerden büyük ilgi gördü.

İlk kez 2014 yılında düzenlenen ve gördüğü yoğun ilgiyle yıllar içerisinde kapsamı genişleyen Kuşadası Belediyesi Geleneksel Kitap ve Edebiyat Günleri, bu yıl Türkiye’nin en önemli 28 yayınevinin yanı sıra 2 kitapevinin, yayıncılık alanında faaliyet gösteren derneklerin ve yerel yazarların stantlarına ev sahipliği yaptı. Atatürk Meydanı’nda kurulan stantlar, düzenlenen imza günleri ve söyleşilerle fuar havasında geçen Kitap ve Edebiyat Günleri bir hafta boyunca ziyaretçi akınına uğradı.

4. Geleneksel Kitap ve Edebiyat Günleri kapsamında İbramaki Sanat Galerisi’nde Mazlum Vesek’in moderatörlüğünde Rıza Kıraç ve Cengis Asiltürk’ün konuşmacı olarak katıldığı “Edebiyat ve Sinema İlişkisi” başlıklı bir panel ile Murat Şahin’in konuşmacı olarak katıldığı “Yusuf Atılgan Üzerine” başlıklı bir söyleşi düzenlendi. Atatürk Meydan’ında ise Yazar Mine Söğüt, milletvekili, gazeteci, yazar Mustafa Balbay ile yazar Nihan Ertem ve Prof. Dr. Emre Kongar, Kemal İnci ve Ergün Poyraz kitaplarını okurları için imzaladı.