Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) ve Denizli Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen Laodikya-Aphrodisias 8. Uluslararası Gençlik, Spor, Kültür ve Sanat Festivali başladı. 12 ülkeden 18 sporcunun katıldığı festivalin açılışı yapıldı. PAÜ Turuncu Salon'daki yemekli açılışa Vali Vekili Abdullah Acar, Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, TMOK Başkan Yardımcısı Türker Arslan, TMOK üyeleri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

PAÜ’nün spora her zaman önem veren ve bu yönde ilklere imza atan bir üniversite olduğunu belirten Rektör Bağcı, “Türkiye’de ilk kez olimpiyat bayrağını kazanan üniversiteyiz. Ayrıca bundan sekiz yıl önce TMOK ve PAÜ işbirliğiyle başlattığımız Laodikeia-Aphrodisias Uluslararası Gençlik, Spor, Kültür ve Sanat Festivali tüm hızıyla sürüyor. Böyle bir organizasyonda yer almaktan dolayı mutluyuz.” dedi. PAÜ’nün bölgenin en büyük üniversitesi olmak için sürekli proje ürettiğini ve geleceğe baktığını belirten Bağcı, “Bunu spor alanında da başarıyla yürütüyoruz. Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu, bu yönde her zaman önemli organizasyonlara imza attı. Göreve geldiğimde, bu yüksekokulun fakülte olması ve öğretim elemanı sayısının artırılması gerektiğini söylemiştim. Spor Bilimleri Fakültesi, 26 Ağustos tarihli Resmî Gazete'de yayımlanarak kuruluşu gerçekleşmiştir. Pamukkale Üniversitesi’nin 14. fakültesi hayırlı olsun.” diye konuştu. TMOK Başkan Yardımcısı Arslan da sekiz yıl önce başlatılan işbirliğinin başarılı bir şekilde sürdürüldüğünü, bundan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

APHRODİSİAS GEZİSİ VE ANTİK OYUNLAR

TMOK üyeleri ve öğrenciler, festivalin ilk gününde Aphrodisias’ı ziyaret etti. Antik kent hakkında arkeologlardan bilgi alan öğrenciler, daha sonra müzeye giderek kalıntıları inceledi. Denizli’ye dönen heyet, Doç. Dr. Bülent Ağbuğa’nın “Olimpiyat Tarihi” seminerine katıldı. Okulun konferans salonundaki seminerde, antik dönem ve günümüz olimpiyat oyunları anlatıldı.