MUĞLA (AA) - Muğla'nın Marmaris ilçesinde kaçak olarak turizm acenteciliği faaliyeti yaptığı belirlenen 70 işletmeye ceza kesildi. 

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı İsmail Özbozdağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, gelen şikayetler üzerine Kültür ve Turizm Müdürlüğü ekipleriyle Marmaris genelinde kaçak acentecilik faaliyetlerine yönelik denetimler gerçekleştirdiklerini söyledi. 

"Gizli bir operasyon" gibi yaptıkları denetimlerde tahminlerinden fazla kaçak acenteye rastladıklarını belirten Özbozdağ, "Denetimler sonucu TÜRSAB belgesi olmadan çalışan yaklaşık 70 kaçak seyahat acentesi tespit ettik. Marmaris'te yasal çalışandan daha fazla yasa dışı çalışan acente var" dedi. 

Özbozdağ, seyahat acenteciliği altında çok değişik faaliyetlerde bulunan yerler de belirlediklerini bildirdi. 

Belgesiz seyahat acenteciliği faaliyetlerinin önlenmesi için TÜRSAB tarafından "Tatil Meleğim" isimli projenin başlatıldığını ifade eden Özbozdağ, tüketicilerin bu projeye ilgi göstermesi durumunda kaçak acentecilerin önüne geçilmiş olacağını kaydetti. 

- "Açık iç pazarla kapatıldı"

Turizm sezonuyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Özbozdağ, temmuz sonu itibarıyla İngiltere pazarından yaklaşık 100, Rusya pazarında ise 150 kadar uçak iptali olduğunu kaydetti. Bunun neticesinde 25 bine yakın İngiliz ve 23 bin Rus müşterinin gelmediğini anlatan Özbozdağ, "Bu rakamlara göre destinasyonumuz geçen yıla göre turist sayısında yüzde 5 düşüş gösterdi. Türkiye geneline bakıldığı zaman kötünün iyisi durumundayız. Bu açığı iç pazarla kapattık. Çifte rezervasyonlar azaldı" diye konuştu.