‘Bozkırın Tezenesi’ olarak bilinen halk ozanı Neşet Ertaş, Küçükçekmece’de düzenlenen programda türkülerle anıldı. Programda sahne alan Erol Parlak ve öğrencilerinin seslendirdiği türküler vatandaşlara duygusal anlar yaşattı.

Küçükçekmece Belediyesi ‘Bozkırın Tezenesi’ olarak da bilinen Türk Halk Müziği’nin unutulmaz ismi Neşet Ertaş’ın ölümünün 5’inci yıl münasebetiyle anma programı düzenledi. Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen programda Ankara Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Erol Parlak ile birlikte öğrencilerinden Erhan Uslu ve Fatma Şahin Aydoğan sahne aldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği program, Neşet Ertaş’ın seslendirdiği türkünün slayt gösterisiyle başladı. Daha sonra sahne alan Erol Parlak ve Öğrencileri, ünlü halk ozanı Neşet Ertaş ve Bozlak Ustası Muharrem Ertaş’ın gönüllere taht kuran eserlerini seslendirdi. Erol Parlak ve öğrencilerinin seslendirdiği Türküler salonda zaman zaman duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Türkü aralarında kısa kısa konuşma yapan Erol Parlak, ünlü ozanın bilinmeyen yönlerini vatandaşlara anlattı.

Konser sırasında Neşet Ertaş ile ilgili konuşan Ankara Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Erol Parlak, “Çok zengin ve eskilere dayalı çok köklü bir kültürümüz var. Aşıklar diyarı Anadolu’da Aşıklarımız, ozanlarımız var. Çok büyük değerler var. Bana göre Neşet Ertaş da tarihin kaydettiği eşi benzeri tekrar gelmeyecek bir ustaydı. 60 yıl civarında bize türküler söyledi. Kaç kuşak onun türküleriyle büyüdü ve her gelen kuşakta onun türkülerinde kendisini buluyor. Hani sürekli kullanılan evrensel kelimesi var ya, aslında evrensel olanlar bizim ustalarımızdı. Neşet usta yaşadığını söyledi, söylediğini yaşadı. O ve onun gibi üstatlarımız tamamıyla gerçekti” dedi.