Nilüfer Belediyesi’nin Bursa’da ilkini 2015 yılında “Dünyayı sev, geyiği öp, festivale gel” sloganıyla gerçekleştirdiği Nilüfer Müzik Festivali, bu yıl üçüncü kez meraklılarını, müziğin farklı sesleri ile buluşturmaya hazırlanıyor. 10-13 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek festival 12 ülkeden 60’tan fazla sanatçıyı ağırlayacak.

Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği ve Türkiye’nin en büyük müzik festivallerinden biri olan Nilüfer Müzik Festivali, bu yıl da her türden müzikal beğeniye hitap eden zengin sanatçı listesiyle on binlerce kişiyi ağırlamaya hazırlanıyor. Festival kapsamında Cihan Mürtezaoğlu, In Hoodies, Gaye Su Akyol, Adamlar, Bubituzak, Flört, Gevende, Duman, Sattas, Yüzyüzeyken Konuşuruz, Büyük Ev Ablukada: Fırtınayt, Akın Sevgör, Jakuzi, Korhan Futacı ve Kara Orkestra, İlhan Erşahin, Kaan Düzarat, Hey! Douglas gibi son dönem yerli sahnenin öncü isimlerinin yanı sıra dünya sahnesinden Erik Truffaz, Txarango, Men With a Plan, La Caravane Passe, Dubioza Kolektiv ft. Dzambo Agusev, Maximo Park gibi isimler de müzikseverlerle buluşacak.

Hedef 120 bin katılımcı

Nilüfer Belediyesi tarafından Balat Atatürk Ormanı’nda gerçekleştirilecek Nilüfer Müzik Festivali, Türkiye’de bir kamu kurumu tarafından düzenlenen en büyük festival olma özelliği taşıyor. Avrupa Festivaller Birliği “YOUROPE”a Türkiye’den üye olan tek kamplı festival olan Nilüfer Müzik Festivali, 260 dönümlük ormanlık alanda pek çok sürprize de ev sahipliği yapacak. Bu yıl 120 bin müzikseveri bir araya getirmeye hazırlanan Nilüfer Müzik Festivali, gerçekleştirilecek atölyeler, oyun alanı, tasarım stantları, farklı ve yerel yeme-içme duraklarıyla katılımcılara bol müzik, bol eğlence vaat ediyor. 3 farklı sahnenin kurulacağı ve aralıksız müziğin olacağı festival alanında 15 bin kişinin de kamp yapması planlanıyor.

Sosyal sorumluluk projesi

Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek olan Nilüfer Müzik Festivali’nde her yıl katılımcılara müzik ve eğlence sunmanın yanı sıra, barışa katkıda bulunmak, çevrenin ve ekolojik dengenin korunması amacıyla da farklı çalışmalar gerçekleştiriliyor ve mesajlar veriliyor. Bu hedefle 2015 yılında yapılan Nilüfer Müzik Festivali’nin ilkinde katılımcılar bilet almak yerine bağışta bulundu ve elde edilen gelirin tamamı Tohum Kütüphanesi için kullanılmak üzere Ekolojik Yaşam Derneği’ne (EKODER) bağışlandı. Nilüfer Müzik Festivali bu çabasıyla daha ilk yılında çok sayıda ödüle değer görüldü.

Nilüfer Müzik Festivali’nin İstanbul’da düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Bu yılki sloganımız sorumlu tüketim ve üretim festival süresince hem katılımcıların hem de yer alacak kurum ve markaları sorumlu tüketim ve üretim konusunda daha da işlenmesini hedefliyoruz. Bu yıl sorumlu tüketim ve üretim için diyoruz ki yaşam döngüsü ne saygı için küresel ne de adaleti sağlamak için senin de yapman gerekenler var harekete geç gereksiz lambaları kapat damlatan muslukları tamir et yerel ürünler kullan geri dönüştür daha çok gün batımı izle daha çok sev daha çok koru daha çok güven ışıl ışıl ol her birimiz bir şarkı söylerse festival olur. Nilüfer Müzik Festivali, Türkiye’de bir kamu kurumu tarafından düzenlenen en büyük festivaldir Avrupa Festivaller Birliği’nin Türkiye’de tek kamplı festival üyesi olan Nilüfer Müzik Festivali, bu yılda 260 dönümlük alanda Balat Atatürk ormanında düzenlemekteyiz festivalde bu yıl 121 bin civarında müzik severi bir araya getirmeyi hedefliyoruz. Bu rakam ilk yıl 50 bin civarındaydı geçen yıl 80 bine ulaştı. Nilüfer müzik festivali gerçekleştirecek atölyeler oyun alanı tasarım stantları farklı ve yerel yeme-içme durakları ile katılımcılara bol müzik ve eğlence vaat etmektedir. Festivalin bir özelliği de yeme içme alanlarında endüstriyel gıdaların bulunmamasıdır tekelleşmeye izin vermediğimiz bu festivalde daha çok yerel lezzetleri ve kadın derneklerinin yapmış olduğu ürünler ön plana çıkartacağız. Üç farklı sahnenin olacağı ve aralıksız müziğin olacağı festival alanında 15 bin kişinin de kamp yapmasına olanak sağlayacağız. 10-13 Ağustos tarihleri arasında Balat Atatürk Ormanında gerçekleştireceğimiz Festivalde 12 ülkeden 60’dan fazla sanatçıyı bir arada buluşturacağız. Diyoruz ki dünyayı sev, geyiği öp, festivale gel” dedi