Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü’nün düzenlediği “Boyun Kadar Kitap Oku” projesi bu yıl da çocukları kitaplarla buluşturacak.

Çocukların kitaplara ilgisini artırmak maksadıyla düzenlenen “Boyun Kadar Kitap Oku” projesi yeni eğitim dönemiyle birlikte bu yıl da başlıyor. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in, projeye katılmaları için öğrencilere ve öğretmenlere hitaben yazdığı mektuplar, Nilüfer’deki bütün devlet okullarında öğretmen ve öğrencilere ulaştırıldı. Projeye Nilüfer ilçesindeki devlet okullarının, ilköğretim ve ortaöğretim sınıflarında okuyan bütün öğrenciler katılabiliyor. Projeye başvurmak isteyen öğrencilerde, Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri’ne üye olması şartı aranıyor. Ön başvuruların 8 Aralık tarihine kadar yapılabileceği yarışmada öğrenciler başvuru ve özet formuna www.nilufer.bel.tr internet sitesinin yanı sıra okul idarelerinden de temin edebilecek.

2 Nisan 2018 Pazartesi gününe kadar, Akkılıç Kütüphanesi, Misi Çocuk Kütüphanesi, Üçevler Kütüphanesi, Şiir Kütüphanesi ve Demirci Kütüphanesi’ne teslim edebilecek. Katılımcılar, 2017-2018 eğitim öğretim yılı başından, 2 Nisan 2018 tarihine kadar okudukları kitaplarla yarışmaya katılabilecek. Katılım için her bir öğrencinin, en az 10 kitabı okuması ve okuduğu kitapların özetini çıkarması gerekiyor. Proje sonucunda en çok kitap okuyan çocuklara ve okullara çeşitli ödüller verilecek.