Alaşehir Belediyesinin, 5 Eylül Kurtuluş Günü çerçevesinde ’İşgalden Kurtuluşa Alaşehir; Karanlıktan Aydınlığa Bir Üzümkent Öyküsü’ sergisi minik öğrencileri ağırlamaya devam ediyor.

Alaşehir Belediyesi tarafından ’İşgalden Kurtuluşa Alaşehir Sergisi; Karanlıktan Aydınlığa Bir Üzümkent Öyküsü’ temalı sergi katılımcıları tarihte yolculuğa çıkarmaya devam ediyor. Cem Üsküp, Uluğhan Aslan ve Talat Sağıroğlu’nun desteğiyle, Kenan Demiroğlu’nun görsel tasarımlarıyla hazırlanan sergi, 5 Ekim tarihine kadar Alaşehir Şehit Fethi Sekin Gençlik Merkezinde ziyaretçiler ile buluşacak.

Alaşehir Ortaokul öğrencileri de Alaşehir Şehit Fethi Sekin Gençlik Merkezindeki sergiyi ziyaret ederek Kurtuluş Savaşı yıllarında kullanılan objeleri yakından görme imkanı buldu.

Kurtuluş Savaşında kullanılan silahları, Batı Anadolu’yu kaygı ve karanlığa boğan tarihsel bir kesiti hem bölge genelinde hem de Alaşehir özelinde gün yüzüne çıkaran, Alaşehir Kongresi ve Alaşehirli kadın efe Ruhiye Hanım ile ilgili dokümanların yer aldığı sergide öğrenciler duygu dolu anlar yaşadı.