Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Fırıncı Ağabey lakaplı Mehmet Nuri Güleç (Mehmet Fırıncı) AK Parti'nin Risale-i Nur eserlerine bandrol uygulamasını tasvip etmediğine yönelik sözlerinin doğru yansıtılmadığını ifade ederek, "Ben öyle demedim" dedi.

FIRINCI'DAN O SÖZLERE DÜZELTME

n Yeni Asya Gazetesi'nin manşetten duyurduğu Fırıncı'nın, "Risale-i Nur’un neşir hakkıyla ilgili hukukî süreç tamamlanmadan ve herhangi bir mahkeme kararı olmadan, Kültür Bakanllığının ‘bandrol vermeme’ uygulaması doğru değil. Mesele önümüzdeki günlerde nereye varır, o konuda bir tahmin yapamıyorum” sözlerine, bizzat Mehmet Fırıncı tarafından düzeltme geldi.

"BEN ÖYLE DEMEDİM"

Fırıncı, Yeni Asya'yı arayarak "Ben öyle demedim" ifadesini kullandı. Fırıncı sözlerinin yanlış anlaşıldığını; Bakanlığın Risale-i Nur’u sadeleştirme gibi tahrifatların engellenmesine yönelik şikâyetler üzerine yayınevlerine bandrol vermeyi durdurduğunu ve en kısa zamanda kanuni vârisler belirlenerek bu sürecin neticeleneceğini ümit ettiklerini söyledi.


FIRINCI'DAN BANDROL UYGULAMASINA ONAY

Fırıncı'nın bu sözleri Kültür Bakanlığı'nın Risale-i Nur neşrini engelleme uygulamasına açık bir onay olarak yorumlandı.

1 AYDIR RİSALE-İ NUR NEŞREDİLEMİYOR

Kültür Bakanlığı Risale-i Nurları basan 26 yayınevine 1 aydan fazla bir süredir bandrol vermiyor. Bakanlık "kanuni mirasçı olmadıkları" gerekçesiyle bandrol vermeme uygulmasına devam ederken, Bediüzzaman Said Nursi'nin kanuni mirasçılarının ne zaman belirleneceği, telif haklarının kime ait olacağı, hangi yayınevlerinin Risale-i Nur basacağı gibi sorular hala cevap bekliyor. Bu arada hiçbir yayınevi de Risale-i Nur basamıyor.

Kaynak: Rota Haber