Gaziantep merkez ilçe Şahinbey Belediyesi tarafından Çanakkale’ye gönderilen öğrencilere seslenen Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, “Atalarımız bu kutsal vatan toprakları için nasıl mücadele verdiyse, bizler de var gücümüzle vatanımızı yüceltme mücadelesi veriyoruz” dedi.

Konukoğlu, Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda, öğrencilerin Çanakkale’yi geçilmez kılan tabyalarda, şehitlikte ve panorama müzesinde o günlerin ruhunu hissedeceklerini söyledi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun da katıldığı toplantıda, öğrencilere, “İnanıyorum ki, el ele omuz omuza verdiğiniz müddetçe, sınıf arkadaşınızın, rengine, ırkına, inançlarına, diline saygı gösterdiğiniz sürece bu ülkenin aşamayacağı hiçbir engel yoktur” diye konuştu.

“Gaziler Diyarından, Şehitler Diyarına” Projesi kapsamında Çanakkale’yi ziyaret edecek öğrencileri “şanslı” olarak tanımlayan Konukoğlu, bu fırsatı sağlayan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür etti.

Çanakkale’nin önemimi kavrayın

Çanakkale’nin ülkemiz için öneminin çok büyük olduğuna vurgu yapan Konukoğlu, “Manevi değeri öylesine yüksek bir yere gidiyorsunuz ki, ülkemizin ne kadar kıymetli olduğunu oraya gidince çok daha iyi anlayacaksınız. Orayı gördüğünüzde bu ülkenin ne zor şartlarda savunulduğunu, vatan topraklarının nasılkorunduğunu göreceksiniz” ifadelerine yer verdi.

Çanakkale’nin bu ülkenin birliğini, bütünlüğünü ve kardeşliğini simgeleyen yegane şehirlerden birisi olduğunu vurgulayan Konukoğlu, “Orada Türkiye’nin dört bir tarafından, her kesimden, her yaştan şehidimiz olduğunu göreceksiniz. Hepsi bu ülke için canlarını gözlerini kırpmadan feda ettiler. Eğer bizlerde el ele verirsek bu ülkeyi çok daha iyi yerlere götüreceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Bunu sağlayacak olan sizlersiniz.Gençlik bizden daha iyi olacak, gençlerimize güveniyoruz. Gençler ülkesine bizden daha iyi sahip çıkacaklar” diye konuştu.

Konuşmaların ardından,Tahmazoğlu ve Konukoğlu sahnede öğrencilerle birlikte ellerinde Türk bayraklarıyla Çanakkale Türküsü’nü söyledi.