Kazakistan'da faaliyet gösteren Süleyman Demirel Üniversitesi(SDÜ) Malezya’nın Putra Üniversitesi ile işbirliği anlaşması imzaladı. Malezya’nın önde gelen üniversitelerinden biri olan Putra Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mohd Fauzi Bin Ramlan başkanlığında bir heyet SDÜ'de incelemelerde bulundu. Ziyaret çerçevesinde iki üniversite arasında işbirliği anlaşması imzalandı.

Anlaşma, iki üniversitede okuyan öğrencilerin karşılıklı olarak lisans ve yüksek lisans okuma hakkını öngörüyor. Anlaşma ile ayrıca öğrenciler 6 yıl olan lisans ve yüksek lisans programlarını 5 yılda tamamlayarak, her iki üniversitenin de diplomasını alabilecek. İmza töreninde konuşan Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Akgül, üniversitelerinin Kazakistan’da önemli üniversitelerden biri olduğunu belirterek, eğitimde farklılık oluşturmak için sürekli kendilerini yenilediklerini ve değişik üniversiteler ile anlaşmalar yaptıklarını söyledi.

Üniversite olarak eğitimde farklı yöntemler ortaya koymaya çalıştıklarını ifade eden Prof. Akgül, SDÜ’yü bir model üniversite yapmayı amaçladıklarını belirtti. Çok uluslu öğrenci ve öğretmen kadrosuna sahip olmak istediklerini de sözlerine ekleyen Rektör Akgül, her alanda uluslararası bir kurum olmayı amaçladıklarını söyledi.