Siirt Valiliğince bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Kitap Fuarı başladı.

Siirt Valiliğince 4’üncüsü düzenlenen Kitap Fuarı başladı. 60 yayınevi ve 30 yazarın yer aldığı fuarının açılış törenine, Vali Mustafa Tutulmaz, Tunus Ulaştırma Bakanı Karim Harouni, AK Parti Milletvekili Yasin Aktay, Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, STSO Başkanvekili Nedim Kuzu ve kitapseverler katıldı. Açılışta konuşan Vali Tutulmaz, bu yıl 4’üncüsü düzenlenen fuarın bir festival havasında geçmesini umut ettiğini söyledi. Fuara ilk yıl 8 bin, ikinci yıl 13 bin, üçüncü yıl da 18 bin kişinin katıldığını aktaran Tutulmaz, bu yıl 25 bin katılımcı beklediklerini dile getirdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Siirt Milletvekili Yasin Aktay ise, bir kültür kenti olan Siirt’in terörle anılmaması gerektiğini ve bu tür etkinlikleri önemsediklerini belirterek, Siirt İl Halk Kütüphanesi’nin 6-7 Ekim tarihinde terör örgütü yandaşlarınca yakıldığını, Türkiye’de ve bölgede maruz kalınan terör belasının, aynı zamanda kitap ve çocuk düşmanı olduğunu söyledi.

Fuar, konuşmaların ardından kurdelenin kesilmesiyle açıldı. Fuar kapsamında öğrencilere kitap alışverişinde kullanılmak üzere 100 bin TL değerinde alışveriş kuponu verildi.