Yeşilçam sinemasının Sultanı Türkan Şoray, sinemada daha az rol aldıkça bunun acısını hissetse de umudunu hiç kaybetmediğini söyledi. Şoray, "Ölene kadar sinemada olacağım." dedi.

Türkan Şoray, Atina'da düzenlenen “Türk Filmleri Haftası” kapsamında dün akşam seyircilerle bir araya geldi. Atina’nın ünlü sinema merkezi Tainiothiki Sineması’nda "Selvi Boylum Al Yazmalım" filmini izledikten sonra seyircilerle bir araya gelerek sohbet etti.

Atina’da bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Şoray, Türkiye’de Yunan müziklerinin çok sevildiğini belirtti.

Televizyonun yaygınlaşmasıyla birlikte dizilerin sinema filmlerine nazaran daha popüler hale geldiğini dile getiren Türkan Şoray, “Uzun bir dönem izleyici sinema filmlerini değil dizileri daha çok izler oldu bir dönem.” dedi.

Eski firmalar kapandığı için kendilerinin de daha az film yapmaya başladığını ifade eden Türkan Şoray, “Yılda 12 filmde oynuyordum. Yaklaşık 220 filmde rol aldım. Daha sonra yılda 1 filme düşmeye başladı. Bunun acısını çok hissettim. Sinemayı çok seviyorum. Bu kriz döneminde bile sinemadan kopmadım. Umudumu kesmedim. Senaryolar yazıyorum. Bazı filmlerde de rol aldım. Dört senedir film çevirmiyorum. Ama ölene kadar filmlerde rol almak istiyorum.” dedi.

Genç yaşlarda daha çok filmlerde rol bulunabildiğini fakat kadın oyuncuların yaşı ilerlediğinde Türkiye’de olduğu gibi dünya geneleninde de rol sayısının azaldığını dile getiren Şoray, “4 film yönetmenliğim var. Sinemadan kopmuş değilim. Üstlenebileceğim bazı roller var. Ölene kadar sinemada olacağım.” şeklinde konuştu.

TÜRK FİLMLERİ HAFTASI BUGÜN SONA ERİYOR

“Türk Filmleri Haftası”, 23 Ekim'de beyaz perdeye yansıtılan “Ben O Değilim” filmi ile başlamıştı. Bugün sona erecek etkinlik kapsamında Türk sinemasının 100. yılı anısına toplam 14 film sinemaseverlerin beğenisine sunuldu. Atina'da seyirciyle buluşan, Berlinale, Cannes, Toronto ve Venedik gibi dünyanın en prestijli festivallerinden ödülle dönen son dönem ve klasik Türk filmlerinden oluşan 14 yapıt şunlardan oluştu: Gözümün Nûru, Ben O Değilim, Küf, Dedemin İnsanları, Kosmos, Yozgat Blues, Daire, Masumiyet, Kelebeğin Rüyası, Sürgün, Gelin, Anayurt Oteli, Selvi Boylum Al Yazmalım, Yol.