Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından KOBİGEL 2017 çağrısı kapsamında imalat sektöründe faaliyet gösteren KOBİ’lere 1 milyon TL destek verilecek. KOSGEB ile Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STO) tarafından düzenlenen tanıtım toplantısında, imalat sektöründeki yatırımcılara "KOBİ Gelişim Destek Programı" anlatıldı.

Oda konferans salonunda düzenlenen toplantıya KOSGEB Siirt İl Müdürü Ömer Erkılıç, Siirt TSO ve DİKA yöneticileri ile imalat sektörüne yönelik yatırımcılar katıldı. KOSGEB’in 11 Eylül’den itibaren çağrıya çıktığı belirten KOSGEB Müdürü Ömer Erkılıç, yeni bir destekleme programının olduğunu ve özellikle Siirt’in bu destek programından en verimli bir şekilde faydalanması için Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Odası’nda tanıtım toplantısı düzenlendiğini söyledi.

Erkılıç, KOBİ Gelişim Destek Programı 2017 çağrısına 20 Ekim’e kadar başvurulabileceğini bildirerek, KOBİ’lere program kapsamında verilecek desteğin toplam tutarının 500 milyon lira, program üst limitleri ise işletme başına 300 bin lirası geri ödemesiz ve 700 bin lirası geri ödemeli olmak üzere 1 milyon TL olarak belirlendiğini aktardı. Programın içeri hakkında bilgi veren KOSGEB Proje Uzmanı Utku Aslan ise üretim ve ihracatta teknoloji seviyesi yüksek, katma değerli ürünlerin ve KOBİ’lerin payının artırması noktasında hazırlanan proje çağrısının hedef kitlesinin imalat sektöründeki KOBİ’ler olduğunu söyledi.