Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlenen ‘Riyad 2014 Seyahat Fuarı'nda ebru sanatı standına Suudililer büyük ilgi gösterdi.
Fuara Suudili ve Türk seyahat firmalarının yanı sıra değişik ülkelerden birçok turizm şirketi de stant açtı. Türk firmaları fuarda Türk Evi çatısı altında stant açtı. Türk Evi bünyesinde açılan ebru, tezhip ve hat sanatı standı yoğun ilgi gördü.
Ebru sanatını ilgiyle izleyen Suudililer bu sanat karşısında hayranlıklarını gizleyemedi. Ebru sanatını ilk kez gördüğünü söyleyen Suudili Faraj Al-Kahtani; "Bugün Türk sanatçısını su üzerine resim yaparken izledik. Bu benim için yeni bir sanat ilk kez görüyorum, çok beğendim. Kendisine ve herkese başarılar diliyorum" dedi.
Fuara katılan ebru sanatçısı Zehra Dinçer, Cihan Haber Ajansı'na(Cihan) yaptığı açıklamada; "Standımız sürekli kalabalık. Çok ilgi gördük. Bu bizi çok memnun etti. Amacımız bu sanatı, yurt dışında da tanıtmaktır" dedi.
Farah Turizm Genel Müdürü Mustafa Kırk ise Cihan'a yaptığı açıklamada; Suudilerin Türkiye olan ilgisinin giderek arttığının altını çizidi.
Fuara katılan firma temsilcileri, önümüzdeki yaz döneminde Türkiye'de tatil yapmayı planlayan Suudililere Türkiye'deki turizm yerleri ve ücretleri hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Bazı Suudililer ise şimdiden rezervasyon yaptırdığı belirtildi.
Riyad Turizm Fuarı'na katılan bazı Türk firmaları, sağlık turizmine ayrıca önem gösterdikleri görüldü. Bazı firmalar stantlarında koydukları tabelalarda "Sağlık turizmi, sizin sağlığınız bizim sağlığımız" ibaresi dikkat çekti.
Perpax Travel firması Genel Müdürü Turabi Aydın, Türkiye'deki hastanelerin kalite ve fiyat ucuzluğunun, bölgeden çok ciddi sağlık turizmi taleplerini arttırdığını aktardı. Dört süren "Riyad 2014 Seyahat Fuarı" yaz tatili öncesi Suudililerden büyük ilgi gördü.