Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile birlikte Gaziantep Üniversitesi’nde öğrencilere aşure ikramında bulundu.

Şahinbey Belediyesi, Muharrem Ayı aşure dağıtım geleneğini bu yıl da kent genelindeki belli noktalarda sürdürüyor. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ‘Engelsiz Yaşam Merkezi’nin’ açılışı için Gaziantep Üniversitesi’nde Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Şahinbey Belediyesi tarafından açılan stantta üniversite öğrencilerine aşure ikramında bulundular. Üniversite öğrencileri tarafından yoğun ilgi gören Başkan Tahmazoğlu, gençlerle sohbet ederek, hatıra fotoğrafı çektirdi.

"Türkiye bir zenginliktir"

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Şahinbey Belediyesinin her yıl binlerce vatandaşa aşure ikram ederek Muharrem Ayını en iyi şekilde kutladığını belirterek, "Muharrem Ayı barış ve kardeşliğimizin pekiştiği bir aydır. Bizim geleneksel etkinliklerimiz arasında aşure dağıtımı söz konusu. Şahinbey Belediyemizin bu ay boyunca binlerce vatandaşımıza bu hizmeti sunması çok güzel bir adım. Kendisini ve ekibini tebrik ediyorum. Türkiye’nin bütün farklılıkları birer zenginliktir. Bu nedenle bütün bu farklılıkları sürekli kutlamak lazımdır. Belediyemizin bu konuda yaptığı çalışmaları takdir ediyoruz" dedi.

500 bin kişiye aşure ikram edilecek"

Muharrem Ayının önemine dikkat çeken Başkan Tahmazoğlu, “Genel olarak aşure geleneği bizim kültürümüzde var. O yüzden Şahinbey Belediyesi olarak geleneksek hale getirdiğimiz aşure dağıtım geleneğimize her yıl devam ediyoruz. Bu yılki Muharrem Ayı içerisinde yaklaşık olarak 500 bin kişiye aşure dağıtımını gerçekleştireceğiz. Her yıl Gaziantep Üniversitemiz ve diğer üniversitelerimizde de geleneksel olarak aşure ikram ediyoruz. Aşure 17 çeşit malzemeden bir araya geliyor. Hepsinin rengi ayrı, tadı ayrı fakat bir araya gelince güzel bir tat ortaya çıkıyor. Bizim ülkemizde böyle. Bizim farklı dillerden veya farklı ırklardan olan insanlarımızın mozaiği de bu güzel Türkiye’mizi oluşturuyor. Tadımız bal olsun dirliğimiz, birliğimiz beraberliğimiz daim olsun” diye konuştu.