Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl 3.’sü düzenlenen Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu’nda taşlar yetenekli ellerde sanat eserine dönmeye başladı.

15 Eylül tarihinde başlayan sempozyumda Nermin Sözel küratörlüğünde çalışmalar devam ederken dünyaca ünlü 9 heykeltıraş. en iyi eserlerini Süleymanpaşalılar için ortaya çıkarıyor.

Çinli sanatçılardan Jinxi Xu “Korno” ve Lan Zhi Feng “Pan Flüt Çalan Küçük Kız” eserleriyle, Arjantinli Laura Marcos “Müzik Kutusu”, İsrailli Tanya Preminger “Öğelerin Uyumu”, Gürcü heykeltıraş Valeri Jikia “Pencereden Gelen Müzik”, Beyaz Rusya’dan Viktar Kopach “Doğanın Koruyucusu”, Tayvan’dan Wang Biao “Geleceği Duy” ve Türk sanatçı Evrim Çamoğlu da “Ta Ta Tam Tam” adlarını verdikleri eserlerini ortaya çıkarmak için ciddi yol kat ederken çalışmalarına sabahın erken saatlerinde başlayarak gün boyu sürdürüyorlar.

“Toplam 10 eser Süleymanpaşa’yı açık hava müzesi olma yolunda daha da ileri götürecek”

Süleymanpaşa sahil marinada devam eden çalışmalar kapsamında açıklamalarda bulunan 3. Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu Küratörü Nermin Sözel, “Bu yıl artık birçok şeyin oturduğu çok özel bir sempozyumla Süleymanpaşalıların karşısına çıktık. Yüzlerce başvuru binlerce eser arasından bağımsız uluslararası heykel jürisi tarafından seçilen dünyaca ünlü heykeltıraşlar eserlerini tamamlamak için çalışmalarına devam ediyor. Bu yıl müzik teması ile gerçekleştirilen sempozyum sonunda 9 heykeltıraş ve benim de yapacağım eser ile toplam 10 eser Süleymanpaşa’yı açık hava müzesi olma yolunda daha da ileri götürecek” açıklamasında bulundu.

3. Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu’nun halka açık bir sempozyum olduğunun altını çizen Sözel, “Bizler sabahın erken saatleri itibari ile eserlerimizi oluşturmak için buradayız. Heykele meraklı vatandaşlarımızı özellikle de güzel sanatlara ilgi duyan öğrencilerimizi sempozyumu takip etmeye bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

15 Eylül’de ilk çekiç töreni ile başlayan 3. Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu 13 Ekim tarihine kadar sahil marina alanında devam edecek.