Ankara’nın Polatlı ilçesinde faaliyet gösteren 13 Eylül Musiki ve Sanat Derneği Korosu, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları nedeniyle konser verdi. Koro, Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirdi.

13 Eylül Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konsere; Polatlı Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer, Topçu ve Füze Okulu Komutanı Tümgeneral Avni Angun, Polatlı Belediyesi Başkanı Mürsel Yıldızkaya, 58. Topçu Tugayı Komutanı Kemal Yeni, Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, sanatseverler katıldı.

İki bölünden oluşan konserde koro ve izleyiciler, 'Benim Memleketim' türküsünü ve 'Onuncu yıl Marşı'nı ellerinde taşıdıkları bayrakları sallayarak ayakta söyledi.

Polatlı Belediyesi Başkanı Mürsel Yıldızkaya, milli ruha, milli bütünlüğe her zamankinden daha fazla ihtiyacın olduğu günlerden geçildiğini ifade etti. Yıldızkaya, Cumhuriyet'in ilelebet yaşayacağını kaydetti.

Sanatın insan yaratıcılığının ortaya koyduğu en kutsal eylem olduğunu dile getiren 13 Eylül Musiki ve Sanat Derneği Başkanı Zuhal Özakıncı ise Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Hepiniz mebus olabilirsiniz, hatta Cumhur reisi olabilirsiniz fakat sanatkar olamazsınız’ sözünü hatırlattı.

Özakıncı, koro olarak Atatürk’ün sevdiği eserleri seslendirdiklerini belirtti.

Konser sonrası Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, koro şefi Vedat Kaptan Yurdakul’a çiçek takdim etti.