KÜTAHYA (AA) - Kütahya'da tuhafiyecilik yapan İbrahim Kanat (46) 30 metrekarelik iş yerinde hobi olarak başladığı, doğal taşlar ile ahşaptan ürettiği tarihi eserlerin minyatürlerinden oluşan ilk kişisel sergisini açtı.

Kanat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, boş zamanlarını tarihi yapıların minyatürlerini yaparak değerlendirdiğini söyledi.

Askerliğinin ardından 1991 yılında bir süre inşaatlarda ustalık yaptığını, el becerisini de o dönemlerde geliştirdiğini dile getiren Kanat, şöyle konuştu:

"İnşaat işinden sonra tuhafiyecilik üzerine dükkan açtım. Yaklaşık 20 yıldır esnaflık yapıyorum. Esnaflığın yanı sıra iş yerimde boş zamanlarımda taş ve ahşap işçiliği ile minyatür eserler yapmaya başladım. Hobi olarak başladığım ve çevremden de ilgi gören bu işte daha çok tarihi yönüyle ön plana çıkan tekke, türbe, cami, saat kulesi, kız kulesi gibi eserlerin minyatürlerini yapıyorum. Bunlar hem ilimizde hem de Türkiye'de ön planda olan eserler. Eserlerin birebir ölçülerine uygun minyatürlerini yapmaya özen gösteriyorum. Sadece dış görünüşlerini değil iç döşemelerine varıncaya kadar hepsini yapıyorum. Evlerin içini koltuğuna, halısına varana kadar, türbelerin içlerindeki kabirlere kadar yapıyorum."

Kanat, eserlerini sergileyebilmek için İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne başvurduğunu, olumlu yanıt gelmesi üzerine de ilk kişisel sergisini açtığını bildirdi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Zülkarni Yeldemez de özgün ve farklı eserler üreten Kanat'a destek için müdürlüğün sanat galerisini tahsis ettiklerini belirtti.

Her zaman sanata ve sanatçıya destek olmaya çalıştıklarını vurgulayan Yeldemez, "Kardeşimiz, farklı ve özgün çalışmalar yaptığını bize bildirdi. Biz de iş yerine giderek çalışmaları yerinde inceledik ve sanat galerimizde bu eserlerini sergileyebileceğini söyledik. Zira sanatçı kardeşimiz hakikaten özgün çalışmalar gerçekleştirmiş" ifadelerini kullandı.

İbrahim Kanat'ın 49 eserinden oluşan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Güzel Sanatlar Galerisi'ndeki sergi yarın akşama kadar açık kalacak.