Muğla'nın Milas ilçesinde gerçekleştirilen 4'ncü Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması'nın ödül töreni yapıldı.

Milas Belediyesi tarafından bu yıl 4'ncüsü düzenlenen Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışmasında dereceye girenlere, Atatürk Kültür Merkezi Açık Hava Sahnesinde düzenlenen törende ödülleri verildi. Ödül törenine, Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve eşi Elif Tokat, etkinliğin onur konuğu olan Turhan Selçuk'un eşi Ruhan Selçuk, Belediye Başkan Yardımcıları Zeynep Mat ve Faik Karagöz, bazı belediye meclis üyeleri, muhtarlar, ödüllü karikatüristler, CHP İlçe Başkanı Suat Özcan ve karikatürist Kamil Masaracı katıldı. Müzik dinletisi, Turhan Selçuk'un yaşam öyküsü ve eski yarışmaların ödül kazanan karikatürleriyle oluşturulan görsel sunumun ardından bu yılki yarışmanın ödül alan karikatürist ve karikatürleri, slayt gösterimi eşliğinde tanıtıldı. Daha sonra ödüller ve teşekkür plaketlerinin sunumuna geçildi.

Milaslı genç karikatürist Emre Özsoy'a, Turhan Selçuk Karikatürlü Ev Teşvik Ödülü, Belediyesi Başkan Yardımcısı Mat tarafından verilirken, Bursa Gemlik'ten Recep Özcan'a, Cumhuriyet Gazetesi Özel Ödülü, karikatürist Kamil Masaracı, Ukrayna'dan Vladimir Kazanevsky'ye üçüncülük ödülü Belediye Başkanı Tokat, İstanbul'dan Oğuz Demir'e birincilik ödülü Ruhan Selçuk tarafından verildi. Romanya'dan yarışmaya katılan Pavel Konstantin'in ikinciliği ise, aynı karikatürünün 2013 yılında Belçika'da düzenlenen bir başka yarışmada ödül aldığının ortaya çıkması nedeniyle iptal edildi. Daha sonra 4'ncü Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması anı fotoğrafı çekildi. Etkinlik, ilçenin başarılı müzik topluluğu Grup Pusula'nın konseriyle sona erdi.