Eskişehir Odunpazarı Belediyesi’nin organize ettiği ‘ Sokak sineması’ etkinliği sona erdi. Kapanış törenine katılan Sanatçı Türkan Şoray, hayranlarıyla birlikte 'Selvi Boylum Al Yazmalım' filmini al yazma takarak seyretti.

Porsuk Çayı kenarında düzenlenen etkinliğe Odunpazarı Belediye Başkanı Avukat Kazım Kurt, başkan yardımcıları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sanatçı Şoray, Başkan Kurt ile çıktığı platformda kalabalığı görünce duygulandı. Gözyaşlarına hakim olamayan Şoray, Başkan Kurt ve vatandaşlar teselli etti. Bir vatandaş ise Şoray’a ‘al yazma’ hediye etti.

Seyircilere seslenen Şoray, gördüğü ilgiden dolayı mutlu olduğunu söyledi. “Böyle bir kalabalık ve ilgi karşısında duygulanmamak elde değil.” değil diyen Şoray, “Bana bu mutluluğu yaşattığınız için çok çok teşekkür ediyorum. Sizler beni hayata bağlıyorsunuz. Sizlerle beraber olduğum zaman kendimi çok genç, enerjik ve hayata bağlanmış hissediyorum.” dedi.

SİNEMAYI SOKAĞA ÇIKARDIK

Odunpazarı Belediye Başkanı Avukat Kazım Kurt, tarihi Odunpazarı bölgesinde bir tek sinema salonu olmadığını ve bunun için çalışma başlattıklarını kaydetti. 'Sokağa Çıkıyor Sinema Geliyooor!' sloganıyla başlatılan etkinlikte 20'nci günde son gösteriyi yaptıklarını kaydeden Kurt, şöyle dedi: "Bu yıl Türk sinemasında ilk filmin çekildiği yıldan 100 yıl geçmiş ve ne yazık ki Odunpazarı ilçesinde bir tek sinema salonu yok. Bu eksikliği gidermek için 20 gündür sinemayı sokağa çıkardık, halkımızın ayağına götürdük ve binlerce Eskişehirlinin geçmiş nostaljik günler yaşamasına sebep olduk. Bu bizim kültür açısından yapmamız gereken bir görevimiz.”

BAŞKAN KURT’TAN TARİHİ ODUNPAZARINA SİNEMA MÜJDESİ

Başkan Kurt, “Türkan Hanım ne zaman Eskişehir’e gelmek isterse biz onu Eskişehir’e getireceğiz. Odunpazarı bölgesinde açacağımız sinema salonu açılışında da Türkan Hanım’ı sizlerle buluşturacağız” diye konuştu. Bunun üzerine tekrar söz alan Şoray da Başkan Kurt’un isteğine olumlu yanıt vererek, “ Tekrar Eskişehir’e gelmek için gün sayıyorum. Açacağınız sinema salonunun kurdelesini kesmek için tekrar geleceğim.” ifadesini kullandı.

' AL YAZMA ' İLE 'SELVİ BOYLUM AL YAZMALIM'I SEYRETTİ

Yapılan konuşmaların ardından Türkan Şoray, Kazım Kurt ve vatandaşlarla birlikte 'Selvi Boylum Al Yazmalım' filmini seyrettiler. Sanatçı Şoray, ‘Selvi Boylum Al Yazmalım’ filmini kendisine hediye edilen ‘ Al yazmayı takarak seyretti. Başkan Kurt, Şoray’a bir plaket takdim etti. Ardından hayranları Şoray ile hatıra fotoğrafı çektirdi.