İzmir'de Konak Belediyesi'nce düzenlenen 13. İzmir Türkçe Günleri kapsamındaki 9. Türkçeye Emek Ödülleri sahiplerini buldu. Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi Avni Anıl Salonu’nda düzenlenen ödül töreninde, Türk dilinin gelişmesine ve doğru kullanılmasına katkı yapan kişi ve kurumlar ödüllendirildi. Törene Konak Belediye Başkan Yardımcısı Eser Atak, Dil Derneği Başkanı Sevgi Özel, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel ile çok sayıda misafir katıldı.

'TÜRK DİLİNE SALDIRIYORLAR'

Yazar, dilbilimci ve eğitimcilerden oluşan jürinin oylarıyla dil dalında emek ödülüne, Prof. Dr. Bediha Akarsu ve Sami Karaören layık görüldü. Akarsu’nun ödülünü Prof. Dr. Mehmet Yalçın alırken Karaören’in yerine de Berrin Taşan, ödülü alan isim oldu. Yazın dalında emek ödülü ise yazar Gülten Akın’a verildi. Akın’ın ödülünü, yazar dostu Mavi Sel Yener aldı. Konuşma dalında ödüle, TRT eski spikerlerinden Rüştü Erata layık görüldü. Ödülünü Başkan Yardımcısı Atak’ın elinden alan Erata, “Türkçe kadar saldırıya uğrayan başka bir dil yok. Genç nesil, bu saldırılara karşı Türkçeyi korumalı.” dedi.

9. Türkçeye Emek Ödülleri'nde ise bu yıl "kurum ve kuruluş" dalı ödülü İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ne verildi. Ödülü Cemiyet Başkanı Sertel aldı. "Genç emek" özel ödülü Özel Çakabey Okulları’na verilirken İzmir özel ödülünü de Dr. Efdal Sevinçli aldı. Söyleşi, sergi, konserler ve okullarda düzenlenen atölye çalışmalarıyla devam eden İzmir Türkçe Günleri kapsamında ayrıca 22 karikatüristin Gezi Parkı olayları ve Soma faciası anısına hazırladığı 50 karikatür de beğeniye sunuldu.