Uluslararası niteliği ile Türkiye'nin ilk ve tek liselerarası tiyatro festivali olma özelliğine sahip Kayseri Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Liselerarası Tiyatro Festivali için start verildi. Bugüne kadar 250 okulun sahneye çıktığı festivale Türkiye'nin ünlü tiyatrocuları da katılarak gençlerle bir araya geldi.

Büyükşehir Belediyesi'nin 10 yıldır kesintisiz sürdürdüğü Uluslararası Liselerarası Tiyatro Festivaline katılmak isteyen okullar için müracaatlar başladı. Festivalin 10'uncusuna katılmak isteyen okullar, 26 Aralık Cuma gününe kadar Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ile Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı'na başvuru yapabilecekler.

Mayıs ayı içinde düzenlenecek olan festivale hazırlanacak okulların tiyatro kulüplerine; Büyükşehir Belediyesi, salon, oyun seçimi, teknik donanım (ışık, ses), tanıtım (afiş, broşür) gibi konularda destek verecek. Okullar ayrıca genel provalarını ve gösterilerini Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda yapabilecekler.

5 BİN OYUNCU, 150 BİN İZLEYİCİ

Büyükşehir Belediyesi'nin Uluslararası Liselerarası Tiyatro Festivaline Kayseri'den, Türkiye'nin farklı illerinden ve farklı ülkelerden 9 yılda yaklaşık 250 okul katıldı. Bugüne kadar 5 bin gencin sahneye çıktığını tiyatro festivalinde, sahnelenen oyunları 150 binden fazla izleyici takip etti.