Kartepe Belediyesi tarafından düzenlenen III’ncü Unutulmuş Değerler Festivali’nin ikinci ayağı 26-27 Ağustos 2017 tarihleri arasında Sırbistan’nın Novi Pazar kentinde gerçekleştirilecek.

Kartepe Belediyesi tarafından 8-9 Temmuz 2017 tarihlerinde SEKA Kamp’ında düzenlenen III’ncü Unutulmuş Değerler Festivali Avrupa’ya taşınıyor. III’ncü Unutulmuş Değerler Festivali’nin ikinci ayağı 26-27 Ağustos 2017 tarihleri arasında Sırbistan’ın Novi Pazar (Yeni Pazar) şehrinde gerçekleştirilecek. Festivale Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in yanı sıra 100 kişilik heyet de katılacak. Sırbistan’a gidecek heyet 24 Ağustos 2017 Perşembe akşamı yola çıkacaklar. Karayolu ile gidecek olan heyet 12 saatte Sırbistan’a ulaşacak.

Festivalde ok atış gösterisi, davetlilerin de hocalar eşliğinde ok atmaları ve ok atmayı öğrenmeleri sağlanacak. Ebru sanatının festivalde tanıtımı yapılacak. Festival alanında 30 çadır kurularak bu çadır alanı içerisindeki stantlarda el sanatı gösterileri ve tanıtımı yapılacak. Bu sayede yok olmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarımızın yeniden yaşatılması ve tanıtılması sağlanmış olacak. Ayrıca festival de Kartepe Belediyesi halk oyunları, Mehteran Takımı gösterileri yer alacak. Unutulmaya yüz tutmuş geleneksel sokak oyunlarımız ile birlikte çuval, yumurta, ip, yoğurt yarışının yapılması, Boşnak bir sanatçının vereceği konser gibi pek çok etkinlik de yer alacak.

8-9 Temmuz tarihleri arasında III’ncü Unutulmuş Değerler Festivali’nin büyük ve coşkulu katılımla yapıldığını hatırlatan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “26-27 Ağustos 2017 tarihinde festivalimizin yurt dışı ayağının Sırbistan’ın Sancak bölgesinde Novi Pazar şehrinde gerçekleştireceğiz. Novi Pazar şehri Türk soydaşlarımızın yaşadığı bir bölgedir. Yurtdışında milyonlarca vatandaşımız, soydaşımız ve akraba toplulukları yaşamaktadır. Ülkemizin yurtdışında tanıtımı, diğer milletlere olduğu kadar, soydaşlarımıza ve akraba topluluklarına da yöneliktir” dedi.

Türkiye dışında yaşayan herkese, Türk toplumunun tüm yönleriyle tanıtılması için çaba gösterilmektedir diyen Başkan Üzülmez “Unutulmuş Değerler Festivali’nin Sırbistan’ın Novi Pazar şehrinde gerçekleştirilmesi ile de kültür ve sanatın evrensel dilinden yararlanılmaktadır. Ülkemiz, birçok medeniyetlerin beşiği ve köprüsü olmuş, eski medeniyetlerin geleneklerini ve kültürlerini miras olarak almış, kendi kültürünü oluşturmuş, bunu toplumsal yaşam biçimi olarak diğer ülkelerin ve halkların istifadesine sunmuştur. Doğal olarak, diğer toplumlar, bu zengin kültüre ve onu barındıran bu güzel coğrafyaya ilgi duymaktadır. Dolayısıyla Sırbistan’daki festival etkinliğimizle ülkeler arası iletişimin, doğru bilgi ve kültürel işbirliğinin yanı sıra farkındalık yaratılması da sağlanacaktır” ifadelerini kullandı.