Kazakça seslendirilen Yunus Emre ilahileri büyük beğeni topladı. Almatı'da "Yunus Okur Diller İle" projesi kapsamında Yunus Emre ilâhileri Kazakça seslendirildi. Almatı’daki Mesleki Kariyer Üniversitesi’nde düzenlenen programda, Türkçe ve Kazakça sunulan Yunus Emre ilahileri, öğrenciler tarafından ilgi ile dinlendi.
Etkinlikte Kariyer Üniversite Rektörü Prof. Dr. Sabri Hizmetli ve Türkiye'nin Almatı Başkonsolosu Suphi Atan da hazır bulundu. Projenin Genel Sanat Yönetmeni olan Prof. Dr. Gülçin Yahya Kaçar, Yunus Emre’nin yüzyıllar öncesinden sanki günümüzde yaşıyormuşçasına eserler verdiğini söyledi. Yunus Emre ilahilerini 6 dilde icra ettiklerinin altını çizen Kaçar, ilk olarak Kazakistan’da ve Kazakça seslendirdiklerini ve diğer Türki cumhuriyetlerinde de Yunus Emre ilahilerini icra edeceklerini dile getirdi.
Kaçar, Türk dünyasında ki ilk konseri Kazakistan’da vermekten büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi. Konser öncesi davetlilere seslenen Almatı Başkonsolosu Suphi Atan, Yunus Emre ve ilahilerinin önemine vurgu yaptı.