Harun Sekmen imzalı Yeni Akit haberinde Ahmet Ümit hakkında ki iddialar şöyle;

Gezici vandalların, Kemalist gericilerin, Maocu Ulusalcıların ve Beyaz Türklerin gözde yazarı Ahmet Ümit’in, “Kırlangıç Çığlığı” isimli son kitabında çocuk tacizcilerini aklayan ifadeler kullandığı ortaya çıktı. 

SAPKINLARI MASUM GÖSTERDİ

Sanatçı kimliği adı altında Müslüman Türk milletinin her türlü değerlerine hakaret eden Beyaz Türklerin bir numaralı yazarı Ahmet Ümit, bir sapkının öldürülmesi üzerine kurgulanan romanın 70. sayfasında, çocuk tacizcisinin yüce bir ruhu olabileceğine işaret ederek, şu ifadelere yer veriyor: “Akif kendi durumundan rahatsızmış. Bu boş çerçeveler, bu defterler adamın acı çektiğini gösteriyor. Belki de yazsaydı yahut yazabilseydi vazgeçerdi çocukları taciz etmekten...”

Aşağılık tacizcilerin adeta aklandığı cümleler, Ümit’in ideolojik zihniyetinin kirliliğini de gözler önüne seriyor.

SAPKINLARA “KURBAN” MUAMELESİ

Kitabın 113. sayfasında da çocuk tacizcileri aklanmaya devam ediyor. Romanın kurgusu içerisinde yer verilmiş cümleler gibi gözüken skandal ifadeler de tacizci sapkınlara sahip çıkmayan toplum hedef alınıyor. İlgili pasajda şu ifadelere yer veriliyor: “Bu cehennemi sıcağın altında, şu tabutta yatan soğuk ceset de bir zamanlar masum bir çocuktu. Talih ona kötü davranmış, çekip almıştı annesini, babasını elinden, koruması gereken akrabalar onu terketmiş, toplum sahip çıkmamıştı.”

Tacizciden çok tacizcilere göz yummayan toplumun eleştirildiği monolog sinsice bir üslupla cümlelere yedirilmiş. Hızını alamayan Ümit, hemen akabindeki sayfada ise ahlaksız sapkınları, “Kurban” olarak gösteriyor. Ümit’in sapkınlar için “Çünkü o da bir kurbandı” tanımlaması ürkütücü bir şekilde okuyucunun karşısına çıkıyor. Hiçbir şekilde savunulamayacak skandal cümleleri kitabına koyan Ümit’in, tacizcileri aklamaya neden ihtiyaç duyduğu ise merak konusu oldu.

ÇİRKİN İMALARDA BULUNDU

Kırlangıç Çığlığı isimli kitabın muhtelif sayfalarında ise; Türkiye’ye sığınan Suriyeli çocukların, organ mafyalarının eline geçtiği, yaşam garantilerinin olmadığı, fuhuş çetelerinin eline düştüğü imalarında bulunması büyük tepki çekti.