Güney Kore'nin Pyeongchang eyaletinde Kış Olimpiyatları'nın açılışında neredeyse köpek eti satılan bütün restorantlar hükümetin köpek eti servis edilmesi yasağını reddetti.
Ülkede köpek etinin enerjiyi arttırdığına inanılırken Güney Korelilerin yılda 1 milyon köpek eti tükettiği belirtiliyor.

İKİ RESTORAN BU ÇAĞRIYA UYDU

Hayvan hakları eylemcileri ise başkent Seul'de gösteriler yaparak ve online bir dilekçe ile “2018 Pyeongchang Kış Olimpiyatları”nı eleştirdiler. Köpek eti tüketiminin yasaklanması için kampanyalarını arttırdılar.

Yerelde yetkililer ise şehirde köpek eti satan 12 lokantanın olimpiyat oyunları boyunca satışları durdurmasını ve kendilerine maddi destek sağlanacağını aktardı. Fakat bölge hükümet yetkilisi Lee Yong-bae AFP'ye sadece iki restoranın bu çağrıya uyduğunu söyledi.

Lee Yong-bae, “Geçim hakkımızı tehdit ediyorsunuz” şeklinde şikayetler aldıklarını belirtti. Lokantaların bazılarının ise oyunlar öncesinde domuz eti satmaya yöneldiğini ancak satışların hızla düşmesi nedeniyle tekrar köpek etine döndükleri belirtildi.

Reklam tabelalarında ise ülkeye gelen yabancılara kötü bir imaj vermemek için köpek eti içerikli yemekler çıkarıldı ve keçi eti içerikli yemeklere dönüldü.

TİKSİNDİRİCİ YİYECEK SINIFINDA

Köpek eti Seul'de tıpkı yılan eti gibi resmi olarak “tiksindirici” sınıfına alındı ancak bu kabulün resmi yasal bir ayağı yok.

Güney Koreli yetkililerin ise ülkedeki büyük etkinliklerde belirli aralıklarla lokantaları köpek eti satışını yasaklamaya ikna ettiği ifade edildi.

Bu gelenek ise Güney Kore halkının köpekleri besin değil ev hayvanı olarak görmeyi benimsemeye başlamasıyla geriledi. Köpekleri yemek özellikle genç Güney Koreliler arasında bir çeşit tabu haline geldi.

Kaynak: Time Türk