Diyanet İşleri tarafından organize edilen kitap fuarına, FETÖ'ye FETÖ demekte güçlük yaşayan Yeni Asya alınmayınca, algı operasyonaları için malzeme çıktı.

YENİ ASYA'YA FUARDA YER VERİLMEDİ

Gazetenin manşetten paylaştığı habere göre; Yeni Asya Neşriyat’ın fuarlara katılmak için yaptığı başvuruya Vakıf Fuarcılık’tan gelen cevap mail’inde şöyle denildi: "Öncelikle fuarlarımıza göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz. Maalesef bu sene düzenlenen fuarımızda sizlere yer verme imkânı bulamadık. Bir sonraki fuarlarımızda yer verebilmeyi umuyor, ilgi ve alâkanız için teşekkür ediyoruz" denildi.

KARARA YÖNETİM KURULU BAŞKANI LANET OKUYARAK CEVAP VERDİ

Yeni Asya Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yavuzyiğitoğlu, karara ilişkin yayınladığı mesajında, şu ifadeler yer aldı;

"Diyanet bu milletin tümünü temsi eder ve etmelidir, ayırımcılığı en başta Diyanetin reddetmesi gerekirken şu anda akıl almaz bir icraata maalesef imza attı. Bunu şiddetle reddediyor, telin ediyoruz!"

"DİYANET NURCULARI SİLDİ: YER VERMEDİ!" YALANI

Siyaset Cafe gibi bazı internet haber siteleri de Yeni Asya'nın fuarda yer almamasını, Nurcuların fuara alınmaması gibi lanse etme gayretiyle dikkat çekti. Öte yandan karanlık logolu Oda TV ise "Diyanet'ten Nurculara soğuk duş" başlıklı haberiyle bu algı operasyonuna alet olmaktan geri durmadı.

Siyasal Nurcu Yeni Asya, Kocaeli Kitap Fuarına alınmayaca kendi yayınlarıyla da "Risale-i Nur eserleri fuara alınmadı" şeklinde bir algı oluşturmaya çalışmıştı. Ancak Beyaz Gündem fuar alanına giren ve Risale-i Nur basım ve yayınları ile ilgilenen Nesil Yayınları, Sözler Neşriyat ve daha birçok yayınevinin fuar alanında bulunduğunu ortaya koyarak bu yalanı ortaya çıkarmıştı. Yeni Asya bu kez aynı tarzda yalan yayınlarla çıkmaya cesaret edemese de bazı Yeni Asya grubu sempatizanları bu yalanı söylemekten yine geri durmadı.



Hayrettin Huyut gibi bazı isimlerin yalanları da sosyal medyada, "Diyanet İşleri'ni Risale-i Nur ve Nurcu düşmanı" göstermeye çalışsa da aslında Diyanet İşleri'nin organize ettiği bu fuarda da çeşitli yayınevleri Risale-i Nur'ları sergisinde neşrediyor. Ayrıca Diyanet yayınlarında da Risale-i Nur eserleri yer alıyor.

NURCULAR GERÇEKTEN RAHATSIZ MI?

Yeni Asya'nın fuarlara alınamamasının aslında Nurcuları çokta rahatsız ettiği düşünülmüyor. Marjinalleşen, Nur Talbeleri ve toplumda meşruiyetini zayıflatan Yeni Asya, siyasal nurculuğu ile sürekli eleştiri alıyor.

Son dönemde FETÖ'ye FETÖ bile diyememesiyle dikkat çeken Yeni Asya, İstanbul başta olmak üzere, 40'tan fazla ilde de tabanından büyük kopmalar yaşadı ve yalnızlaştı. Yeni Asya, Nurcu grupların neredeyse tamamı tarafından ağır eleştiriler alıyor ve kabul görmüyor.

Kaynak: Beyaz Gündem