Araştırmacı Yazar Özgür Cengiz, paylaştığı mesajında Kut-ül Amare Mehmetçik dizisinin 6. bölümünde ki anlamlı sahneleri değerlendirdi. İşte o yorumlar;

NAMAZ KILMA ANI CANLANDIRILDI

Dün yayınlanan Kut-ül Amare "Mehmetcik" dizisinde, esir düşen Osmanlı askerlerinin namaz kılma anı canlandırıldı. Muhtemelen bazılarımız izlemiştir..

Bana göre o sahnenin eksiği var fazlası yok. Yani bizim ecdadımız, imandan sonra en büyük hakikat olan namazı hiç bir zaman terk etmemiştir.

Hatta savaşın en zor bir hâli olan esaret hâli bile, onların namazına mani olamamıştır.

Gel görelim ki, şu zamanda bizlerden namaz kılan az olmakla beraber, kıllanların çoğu dahi, en ufak bir yolculukta bile namazını kaza adı altında terk etmektedir.

NAMAZI KAZAYA BIRAKMADILAR

Oysaki namazı kazaya bırakmak bir seçenek değildir. Ama bir şekilde kılmak mümkün olmamışsa kaza edilmelidir.

Kazaya bırakmak aslını tutmadığı gibi, insanı cezaya müstehak eder. Yani namazı kazaya bırakmanın bile cezası varken, hiç kılmayanın halini düşünmekte fayda var.

SADECE 24 SAATTEN 1 SAATİMİZİ VERMEK

Üstad'ında (Bediüzzaman Said Nursi) ifade ettiği gibi; Allah insana her gün 24 saat ömür sermayesi vermektedir. Sadece bu sermaye ile her ihtiyacını gören insan, nasıl olurda, bu sermayenin 24'te 1'ine denk gelen 1 saati namazına ayırmaz.

Hem namaz kılanın gün içinde yaptığı tüm işler (günah olmayan) ibadet hükmüne geçer.

Yani günde 5 vakit için toplamda 1 saat namaz kılan insan, tüm gününü ibadet etmiş gibi sayılır.

Hani bir söz vardır: "Çalışmakta ibadettir." Ama bunu şartı namaz kılıyor olmaktır.

Kaynak: Beyaz Gündem