Müslüman gençlerin sekülerleştiği iftirasını yayan şer şebekesi, evlatlarımızın toplum nezdindeki itibarlarını hedef aldı. Deizmin Müslümanlar arasında yayıldığı söylemlerine ise uzmanlardan tokat gibi cevap geldi.

Son yıllarda ülkemizde artan dindarlaşmayı hazmedemeyen vesayet odakları, İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin ve mütedeyyin gençlerin deizme yöneldiği yalanına sarıldı. Müslüman gençlerin İslam’ın emir ve yasaklarını görmezden geldiği algısını oluşturmaya çalışan malum zihniyet, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Dindar nesil yetiştirme” idealinin de çöktüğü imasında bulundu. Akit’e konuşan uzmanlar ise tam tersini savunuyor... 

ALGI PEŞİNDELER

Sosyolog Mehmet Cebeci, İmam Hatiplerin hedef tahtası haline getirildiğini belirterek, şunları dile getirdi: “Sosyal medya gibi platformlarda bazı söylemler ile insanları yanlış yönlendirmektedirler. Toplum üzerinde gençliği hedef alan deizmi ortaya atanlar aslında böyle birtakım algılarla genç bireyleri yönlendirmek gibi bir amaç güdüyor gibiler. Bunu gençlerin en çok kullandığı sosyal medya, bazı haber sitelerini kullanarak yapıyor.”

15 TEMMUZ’DA GÖRDÜK

İlahiyatçı Osman Aydın da, şu değerlendirmelerde bulundu: “Gençliğin dinden uzaklaştığı gibi bir durum asla söz konusu değil. Son dönemlerde gençlikle ilgili oldukça güzel çalışmalar da yapılıyor. Gençler kendini 15 Temmuz’da gösterdi. Vatanına, milletine, dinine el uzatan FETÖ’cülere karşı destansı bir mücadele verdi. Gençler de bir kopma yok. Dış frekanslar gençliğimiz üzerinde oyun oynamaya çalışıyor. Buna müsaade etmemeliyiz. Olumlu çalışmalar var. Daha da güzel olacak. Vatanına, milletine, dinine saygılı ve sahip çıkabilecek gençlerimiz yetişiyor.”

HEDEFLERİ İMAM HATİP

Eğitimci yazar Ercan Çifçi ise şunları ifade etti: “Biri açıktan açığa İmam Hatip düşmanlığı, diğeri ise dil düşmanlığı. ‘Bakın o ilim, irfan, edeb nesli diye övündüğünüz neslin geldiği nokta bu’ deniliyor. Bir diğerinde ise Batıcı dil ve terminolojiyi getirip Müslümanlara dayatıyor. Müslüman gençleri itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. Asıl amaçları ‘izzet ve iffet abidesi İmam Hatipli’ imajını yok etmektir.”

Kaynak: Yeni Akit (Harun Sekmen)