Geçen hafta içerisinde Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesine bağlı Gazlıgöl beldesine babası Süleyman Yıldırım ile birlikte tatil için gelen ve bir anda ortadan kaybolan 18 yaşındaki sağır ve dilsiz Ümit Yıldırım’dan 4 gündür haber alınamazken, gencin Kütahya’ya gelmiş olma ihtimalide değerlendiriliyor.
Sağır ve dilsiz Ümit Yıldırım’ın Gazlıgöl beldesinde ortadan kaybolması üzerine harekete geçen Arama Kurtarma Derneği (AKUT), İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), ve jandarma ekipleri ile Afyonkarahisar’daki gönüllülerin, gencin kaybolduğu Gazlıgöl beldesinde yaptıkları aramalardan bir sonuç alamayınca arama çalışmalarını Fethibey beldesine kaydırdılar. Şu ana kadar aramalardan bir sonuç alamayan yetkililer kayıp gencin Kütahya’ya gelmiş olma ihtimalide değerlendiriyorlar.
Kayıp gencin kardeşi Eyüp Yıldırım yaptığı açıklamada, “4 gün önce Afyon Gazlıgöl’de kaybolan ve halen arama çalışmaları süren kardeşim Ümit’in Afyon’dan Kütahya istikametine giden araçlarla Kütahya’ya gidebileceğini düşünüyoruz. 18 yaşında, sarışın, zayıf 1.75 cm. boylarında, kendini ifade edemez haldeki kardeşimin üzerinde siyah ceket, turuncu gömlek, mavi kot pantolon ve mavi spor ayakkabı bulunuyor. Duyarlı vatandaşların bu tarife uyan birini gördüklerinde polis ve jandarmayı veya 0541 218 24 69 no’lu telefondan beni aramalarını istiyorum” diye konuştu.(EFE)