Kütahya’nın verimli topraklarını kapsayan Altıntaş Ovasında bu yıl kaliteli ve yüksek rekolte buğday bekleyen çiftçiler, hasat döneminin sonunda oldukça bereketli bir yıl geçirdiklerini belirttiler.

Geçtiğimiz yıllara göre dönüm başına 2 misli fazla buğday aldıklarını belirten Altıntaş Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fatih Yıldız, bu yıl çiftçinin verimden memnun olduğunu söyledi. Yıldız, ’’Geçen yıl buğday ekilen alanlarda dönüm başı, taban arazilerde 250-350 kilogram buğday alırken, bu yıl 500-700 kilogram arasında mahsul alındı. Bu yıl yağışların bol olması buğday kalitemizi ve verimini arttırdı. Açıklanan fiyatlarda çiftçimizi memnun etti. Hasat sonrası çiftçilerimiz ellerindeki ürünlerini değerlendirmekle meşgul. Önümüzdeki yılında verimli ve bereketli geçmesi en büyük arzumuz’’ diye konuştu.

Altıntaşlı çiftçilerden Mustafa Çelik, “Bu yıl yağışların bol olması buğday kalitemizi ve verimini arttırdı. Beklentimizin üstünde mahsul aldık. Ayrıca saman yönünden de geçen yıllara göre verimli bir yıl geçirdik. Buda çiftçiliğin yanında hayvancılık yapan arkadaşlarımıza yaradı’’ ifadelerini kullandı.(YD-EFE)