Kütahya’nın Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, doları TL’ye çevirerek, ’Türk lirasına değer kazandırılması’ çağrısında bulundu.
Avrupa Birliğinin ülkemize yapmış olduğu baskılara karşı yeniden, 15 Temmuz ve Yenikapı ruhunun canlandırılması gerektiğini savunan Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, bunun için belediye başkanları, milletvekilleri ve basın mensuplarına önemli görevler düştüğünü söyledi.
Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliğinin dondurulmasında en büyük zararı AB’nin göreceğini söyleyen Koca, "Son günlerde Avrupa birliğinden ülkemize büyük bir baskı gelmektedir. Bizim ülkemizi eski günlerde olduğu gibi bir üçüncü dünya ülkesi görmekteler , Türkiye artık ne üçüncü dünya ülkesi nede 2002 yılı öncesi Türkiye’sidir. Türkiye büyük bir dünya ülkesidir. Ülke yönetimi ve insanı ile Türkiye bu coğrafyanın en büyük gücü ve en büyük ülkesidir.Son zamanlarda Avrupa birliğinden gelen bu baskılara karşı halkımız son derece bilinçli ve dikkati olmalıdır. Vatandaş olarak bu bağlamda ülkemize destek olmamız gerekmektedir. Ve yine bu bağlamda üzerimizde bulunan dövizleri bozdurmamız gerekiyor. Üzerimizdeki dövizleri türk lirası ile değiştirerek , Türk lirasının değerinin artmasını sağlamalıyız. Avrupa birliği şunu unutmasın ki Türkiye, daha öncede çok zorlu dönemlerden geçmiştir. Bu dönemi de rahatça atlatacağından kimsenin şüphesi olmasın. Avrupa birliği şunu bilmelidirki, ülkemizin üyeliğini dondurarak hareket ederse , bundan en büyük zararı Türkiye değil avrupa birliği görür , Türkiye alternatifleri oldukça fazladır. Bu ülkenin çok güçlü bir lideri var, çok güçlü bir başbakanı var ve Cumhurbaşkanına ve başbakanına inanan büyük bir halk kitlesi var. Bizler belediye başkanlarına , milletvekillerine ve basınımıza bu dönemde çok büyük görevler düşmektedir. Bu dönemde yeniden 15 Temmuz ruhunu, Yenikapı ruhunu canlandırmamız gerekmektedir. " dedi. (MS-EFE)