Kütahya Güçlü Kadınlar Derneği’nin kültürel etkinlikleri devam ediyor.
Başkan Nurcan Duygu ve dernek üyeleri, üniversite öğrencileri ile birlikte, Dumlupınar Mahallesi’ndeki Şair Şeyhi Hazretleri’nin (Hakim Sinan) kabrini ve aynı mahallede bulunan kütahya belediyesi Şair Şeyhi Tıbbi Bitkiler Üretim Merkezi’ni ziyaret ettiler.
Ziyaretler sonrası bir açıklama yapan Başkan Nurcan Duygu, "Hazrati Mevlana’nın dediği gibi, ’Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir’. Şair Şeyhi Türbe ve Tıbbi bitkiler üretim alanlarını, Güçlü Kadınlar Derneği , Kültür Değerleri Koruma ve Yaşatma Derneği, Dumlupınar üniversitesi Doç. Dr. Mustafa Güneş hocam, DPÜ Edebiyat Bölümü öğrencileri ile ziyaretler yaptı. Bilindiği gibi, Şair Şeyhi, bir değer adı da Hakim Sinan insanlara şifa dağıtan bir zat. Kamil bir hekim ve faziletli bir bilgini anmak ,tanımak ve tanıtmak için bir araya geldik .Kütahya’daki bu kültür değerimizi herkesin görmesini tavsiye ederiz" diye konuştu.
Duygu, ziyarete katılanlara Doç.Dr. Mustafa Güneş’in yazdığı ’Germiyanlı Şeyhi ve Har-Namesi’ isimli kitabını hediye etti. (EFE)