Sağlık Bakanlığı’nın kaplıca tedavisi görmesi gereken hastaların masraflarını karşılama kararı almasının ardından, Kütahya’nın Emet ilçesindeki Termal otel vatandaşların akınına uğruyor.
Bir çok farklı hastalıkta yardımcı tedavi olarak kullanılan dört farklı su ile Avrupa’da tek olma özelliğine sahip Emet Termal Resort Otel’de, kaplıca tedavi merkezi belgesini alarak, artık "Emet Termal Klinic" olarak hizmet vermeye başladı.
Kaplıca Tedavi Merkezi Fiziksel tıp ve rehabilitasyon uzmanı Şehrinaz Katırcı , termal ve sıcak minarelli suların tedavi maksadıyla lokal veya genel kullanılmasının kaplıca tedavisi olarak adlandırıldığını söyledi.
Bir çok faydasının bulunduğu termal suların bilinçsiz ve yanlış kullanılmasından dolayı, hastalığı tedavi etmesi yerine daha farklı hastalıkların meydana geldiğinin altını çizen Katırcı, artık SGK kurumunun desteği ile, hastaların doğru bir biçimde termal suları kullanarak tedavi olacaklarını ifade etti.
Fiziksel tıp ve rehabilitasyon uzmanı Şehrinaz Katırcı, "Ülkemizde çok fazla ilaç kullanılmaktadır. Termal sular ile tedavi gören hastalar , daha az ilaç kullanarak doğal sularla tedavi olacaklardır. ÖZellikle romatizmal hastalıkları bulunan , eklemlerinde kireçlanme sorunu bulunan hastalar ile ortapedik ameliyat geçiren hastaların ameliyat sonrası bu tedaviden oldukça fayda gördüğünü izlemekteyiz. Buraya müracaat eden hastalarımızı tüm test ve muayene yaptıktan sonra , doğru tedavi tehşisini koyarak , farklı termal sular ve masajlarla tedavi ediyoruz" dedi.

"Devletimize teşekkür ederiz"
Kaplıca tedavisi gören 51 yaşındaki ev kadını Necla Karaman , bel fıtığı rahatsızlığı bulunduğunu bu nedenle de yürüme zorluğu çektiğini ve termal tedavi ile yürüme sorununun düzeldiğini söyledi.
Ankara’da yaşayan dans eğitmeni 38 yaşındaki Çiğdem Yanlız , uzun yıllardır kaplıcalarda kendi kendini tedavi ettiğini , termal suları kullanarak , stres sorunundan kurtulduğunu söyledi. Yaptığı meslek nedeniyle eklem ağrıları yaşadığını anlatan Çiğdem Yanlız, "Dans eğitmeniyim, buna bağlı olarak kas ve eklem ağrıları yaşamaktayım. Geçici tedavi için ilaç kullanmak yerine kaplıca tedavisini tercih ediyorum. Dört yıldır buraya geliyorum. Bir haftalık tedavi ile kendimi uzun süre rahat hissediyorum. Hayatımda çok büyük değişimler oldu. Artık stres sorunum kalmadı. Fiziksel ve zihinsel olarak daha iyiyiyim" diye konuştu.
Emet Termal Clinic Merkezi’nde, ayak uçlarında bulunan sinirlerin uyarılması ile yapılan ve tıp dilinde refleksoloji olarak bilinen tedavi yöntemi de uygulanıyor. Refleksolog Maide Tuğlu , günümüzün en büyük sağlık sorunlarından olan depresyonun sinirlerin uyarılması ile tedavi edilebileceğini söyledi. Uzun yıllardır , bir çok depresyon ve astım hastasının tedavi ile büyük fayda gördüğünün altını çizen refleksolog Tuğlu, "Tüm organlarımızın sinir ucları ayaklarımızda bulunmaktadır. Bu sinir uclarını uyararak , bedenin kendi kendini iyileştirmesini sağlamaktayız" dedi.
Emet Thermal Resort ve Klinik İşletme Müdürü Mustafa Hüğül, uzun yıllardır bekledikleri , kaplıca duyurusuna istinaden tesislerini kaplıca tedavi merkezi haline getirdiklerini ve 1 Aralık Tarihi ile ’sağlık oteli’ olarak hizmet vermeye başladıklarını dile getirdi. (MS-EFE)