Kütahya Belediyesi’nin özel olarak yaptırdığı 2 vagonlu ’Nostaljik tren’ hizmete başladı.
Zafer Meydanı’ndati törende konuşan Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, kentin gelişimine katkı sağlamak adına projeler ürettiklerini ifade etti.
Saraçoğlu, "Kütahya tarihi 7 bin yıllık geçmişiyle birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir ilimiz. Geçmişi yaşatma adına gerek Germiyan Sokak’ta, gerek Hisar Kalesi’nde, gerekse tüm SİT alanlarında tarihi koruma, tarihi bilince sahip çıkma adına çalışmalarımıza devam ediyoruz. 8 ay önce projelendirdiğimiz Nostaljik trenimizin iki vagondan oluşuyor ve tamamı el yapımı olup 10 ton çekme gücüne sahiptir. Trenimiz belirli güzergah ve duraklar halinde çalışacaktır. Belirlenen güzergahlarımız Laleli Camii’nden başlayıp Vazo, Ulu Cami ve Hisar arası olarak belirlenmiştir. Sadece bu noktalarda yolcu alma yapılacaktır. Talep halinde fuar zamanı fuar, vazo arasında da yapabiliriz. Ayrıca ulaşım ücretsiz olacaktır. Nostaljik trenimiz tüm halkımıza hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.
Başkan Saraçoğlu, daha sonra Vali Ahmet Hamdi Nayir ve vatandaşlarla tarihi Hisar Kalesi’ne kadar trende yolculuk yaptı.
Nostaljik Tren’in açılış törenine Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Uğur, İl Emniyet Müdür Vekili Hasan Çevik, Belediye Başkan Yardımcıları, mahalle muhtarları, STK Temsilcileri, bazı daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı. (EFE)