Macaristan’ın Pecs Üniversitesi, Güral Porselen Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Güral’a fahri doktora verecek.
TBMM üstün hizmet madalyası sahibi ve uzun yıllardan beri Macaristan Fahri Konsolosluğu görevini yürüten kütahyalı iş adamı İsmet Güral’a, ülkenin en büyük madalyası kabul edilen ’Macaristan Cumhuriyeti Liyakat Nişanı’nı takdim edilmişti.
Kütahya’yı Macaristan’ın Ankara Büyükelçisi Gabor Kiss başkanlığında ziyaret eden kardeş şehir Pecs heyeti, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayır, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Celal Başoğlu, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören ve Emniyet Müdürü Hasan Çevik’in de katıldığı yemek sonrası İsmet Güral’ı, Güral Porselen Fabrikalarındaki makamında ziyaret etti Pecs Belediyesi heyeti Kütahya’nın Macarlar açısından önemine değindi ve iki ülke -iki millet arasında var olan bağların daha da artırılması yönündeki üstün gayretlerinden dolayı İsmet Güral’a teşekkür etti.
Pecs Belediye Başkanı Pava Zsolt, Pecs Üniversitesi senatosunun kararı ile İsmet Güral’a 1367 yılında kurulan 650 yıllık Pecs Üniversitesi tarafından fahri doktora ünvanı verileceğini bildirdi.
Güral’a fahri doktora belgesinin önümüzdeki günlerde düzenlenecek olan bir törende takdim edileceği belirtildi.(EFE)