Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenen Kütahya Tasarım ve Teknokent projesinin son durumuyla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Toplantıya Vali Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı, AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şükrü Şentürk, Prof. Dr. Halis Aydemir ve Prof. Dr. Kaan Erarslan, Kütahya Tasarım Teknokent Müdürü Doç. Dr. Abdullah Akbulut, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nafi Güral ve Kütahya ekonomisine yön veren yatırımcılar ve sanayiciler katıldı.
Toplantıda Kütahya Tasarım Teknokent Müdürü Doç. Dr. Abdullah Akbulut ve yüklenici firma yetkilileri, proje hakkında açıklamalarda bulundu.
Akbulut, "35 dönüm arazi üzerinde 4 bin 320 metrekarelik binaya sahip olacak Kütahya Teknokent’te 35 büro, toplantı ve çok amaçlı salonlar olacak. AR-GE çalışmalarının yapılacağı Teknokentte, Kütahya’nın ihtiyaçları doğrultusunda Kütahya’ya özel tasarımlar yapılacak. Ayrıca Kütahya Teknokent, yeşil bina sertifikalı olacak" diye konuştu. (EFE)