Kütahya Ticaret Borsası (KUTBO) Yönetim Kurulu Başkanı Necati Gültekin, ’Çalışma Hayatında Milli Seferberlik’ programı destek verdiklerini ifade etti.

KUTBO Yönetim Kurulu Başkanı Gültekin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile başlatılan “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” programı hakkında yaptığı açıklamada, milli birlik ve istihdam seferberliğine dikkat çekerek devletin işverene yapacağı destekler hakkında bilgi verdi.

Gültekin, "Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ve Ekonomi ile ilgili 11 bakanımızın katılımıyla gerçekleştirilen Türkiye Ekonomi Şurasında, Cumhurbaşkanımız tarafından İstihdam Seferberliği başlatıldığı belirtilmiştir. İstihdam seferberliği kapsamında işbaşı eğitimine katılanların; 1 yıla kadar net asgari ücret tutarındaki maaş ile iş kazası, meslek hastalıkları ve genel sağlık sigortası primleri İşsizlik Sigortası Fonu’ndan karşılanacak. Bu sürenin sonunda işbaşı eğitim programına katılanların istihdam edilmeleri durumunda 42 aya kadar varan sürelerle asgari ücret üzerinden SGK işveren primi İşsizlik Sigortası Fonu’ndan karşılanacaktır. Türkiye’nin gücüne ve geleceğine güvenen iş dünyasını kazanmaya davet ediyoruz. Dünün en çok kazananları, Türkiye’ye yatırım yapanlar, Türkiye’de istihdam sağlayanlar oldu. Yarının en çok kazananları da bugün Türkiye’ye yatırım yapanlar, insanımıza istihdam sağlayanlar olacak.Türkiye’nin geleceğine yatırım yaparak kazanan siz olun, Güçlü Türkiye için birlik ve beraberlik içinde olacağız” dedi. (EFE)