Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’ne (DPÜ) bağlı Şaphane Meslek Yüksekokulu’ndan 2016-2017 eğitim-öğretim yılında mezun olan 270 öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi.

Hava şartlarından dolayı Şaphane Çok Programlı Anadolu Lisesi Spor Salonunda yapılan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Törenin açış konuşmasını yapan Şaphane Meslek Yüksekokulu Müdürü Hüseyin Feyyaz Ebeoğlugil, ’’Okul olarak geçen yıldan daha başarılıyız. Hedefimiz gelecek yıl çok daha iyi olmak. Bu amaçla pasif olan 2 bölümümüzü kapatıp öğrenci sayısını arttıracak yeni 2 bölüm açılıyor. Sizler bundan sonraki hayatınızda okuduğunuz bölümlere uygun olarak meslek seçip toplum içinde gerekliliklerinizi lütfen yerine getiriniz. Sizlerin başarılı şekilde ülkemizin geleceği için çalışması bizleri onurlandıracaktır" dedi.

Daha sonra söz alan Şaphane Belediye Başkanı Rasim Daşhan, ’’Üniversite öğrencilerini ilçemizde ağırlamaktan mutluyuz. Mezun olduktan sonra işinizin en iyisini yapmaya çalışın, işinizi sevin mutlaka başarılı olursunuz. İnsanlardan ne istediğiniz değil nasıl istediğiniz önemli, işinizde de bu geçerli, ne iş yaptığınız değil nasıl yaptığınız önemli. Ülkemizde kendini geliştirmiş insanlara ihtiyaç var. Kendinize güvenmelisiniz’ diye konuştu.

Şaphane Kaymakamı Oltan Bayraktar, ’’Şaphane’ye yurdumuzun dört bir yanından gelen öğrencilerimiz değer katmıştır. Sizler mezun oluyorsunuz. Mezun olduktan sonra mutlaka bir konuda uzman olun. Her işi yapıp her işte uzman olmak yerine,başarılı olacağınıza inandığınız dalda yürüyün. Sizlere her daim kapımız açık. Şansınız bahtınız açık olsun" şeklinde konuştu.

Mezuniyet töreninde dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri protokol tarafından takdim edildi.

Tören bitiminde öğrenciler, keplerini havaya atarak mezuniyetlerini kutladılar.

Tören sonunda ise davetlilere etli pilav ve ayran ikram edildi. (YD-EFE)