Kütahya’nın Simav ilçesinde, Eskişehir Tapu Kadastro 17’inci Bölge Müdürlüğü tarafından 320 öğrencisi bulunan İmam Hatip Ortaokulu’na “Z Kütüphanesi” kuruldu.

Eskişehir Tapu Kadastro 17’inci Bölge Müdürü Cevdet Kılıç, Bu yıl Simav’da açılan Z Kütüphane’nin üçüncüsü olduğunu, gelecek yıl da Bilecik ilinde açılacağını ifade etti. Kılıç, “Tapu Kadastro Çanakkale Şehitleri Kütüphanesi adıyla, bölgemize bağlı 4 şehrimize Z Kütüphane kurmayı planladık. Projemizin amacı, çocuklarımıza eğlenceli, konforlu, güvenli internet ve kütüphanecilik yazılımlarıyla donatılmış bir kütüphane kazandırmak, bu alanda personelimiz ve kamuoyu nezdinde bir duyarlılık oluşturulmasına katkı sağlamaktır. Tefrişatı ve bilgisayarları yenilenen müdürlüklerimizden çıkma dolap masa sandalye ve bilgisayarları yeniden değerlendirmek, kamu kaynaklarını maksimum fayda ile kullanmak, elektronik kirliliği önlemek” şeklinde konuştu.

Simav İbrahim Eren İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Arif Pala, okullarına kurulan zenginleştirilmiş kütüphane için Tapu Kadastro teşkilatına şükranlarını sunduğunu ifade etti.

İmam Hatip Ortaokulu 5’inci sınıf Öğrencilerinden Zeynep Çatal, İlayda Aksoy ve Beyza Nur Çiçek, okullarına açılan zenginleştirilmiş kütüphane için yetkililere teşekkür ettiklerini ve çok mutlu olduklarını söylediler.

Simav İbrahim Eren Ortaokulu’na kurulan, Tapu Kadastro Çanakkale Şehitleri Kütüphanesinin açışlını yapan Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayır, eğitimin önemli bir parçasının kütüphaneler olduğunu, çocukları kütüphanelere alıştırmak için, daha güvenli ve daha albenili hale getirmek için gayret sarf ettiklerini ifade etti. Vali Nayır, “Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü’nün bizim ilimize yapmış oldukları çalışmada Simav’daki bir okulumuzu seçtiler. Bu zenginleştirilmiş kütüphaneler çocuklarımızın daha fazla ilgisini çekecek. Kıymetli bir çalışma olarak görüyoruz. Kütahya ilimizdeki bu çalışmadan dolayı mutluluk duyduk. Tapu Kadastro teşkilatımıza da bu konuda teşekkür ediyoruz” dedi.

Simav’da üçüncüsü kurulan Z Kütüphanenin açılışına katılan protokole yapılan ikramların ardından etkinlik sona erdi.