Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültelerinde okuyan öğrencilerinden oluşan Medikal Kurtarma topluluğu (MEKUT) kurulduğu bildirildi.

Danışmanlığını Dumlupınar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı aynı zamanda Kütahya UMKE ekibinin bir parçası olan Acil Tıp Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Emine Kadıoğlu yaptığı kısa adı MEKUT olan topluluk afet ve tıbbı alanda eğitim tatbikat ve benzeri çalışmalar yaparak öğrencilerin kişisel gelişimini sağlamayı hedefliyor.

Topluluğun kurucu başkanlığını yapan Hemşirelik öğrencisi Uğur Sivrikaya,”Topluluğumuz kurulalı çok kısa bir süre olmasına rağmen 50’nin üzerinde öğrenci arkadaşım topluluk bünyesine katıldı. Topluluk bünyesinde bulunan arkadaşlarımızla önümüzdeki dönemde gerek mesleki, gerekse kişisel gelişimimize katkı sağlayacak önemli çalışmalara imza atmayı hedefliyoruz. Topluluğumuzu tanıtmak için okul bünyesinde stand açtık ve beklentimizin çok üstünde ilk andan itibaren tıp ve sağlık bilimleri öğrencileri tarafından yoğun bir ilgi ile karşılaştık. Öğrenci arkadaşlarımıza duyarlı davranışlarından dolayı çok teşekkür ederiz. Topluluğumuz Kütahya Sağlık Müdürlüğü, Kütahya İl Afet Acil Durum Müdürlüğü, Kütahya İtfaiyesi ve diğer kurumlarla ortak eğitim ve tatbikat yapmayı planlamaktadır. Tüm öğrenci arkadaşlarımı topluluğumuza değerli büyüklerimizi de desteğe davet ediyoruz. Öncelikle topluluğun kurulmasında destek olan Rektörümüze, Dekanımıza, , SKS Başkanımıza ve SKS çalışanlarına, Bölüm Başkanlarımıza, Danışman Hocamız Yrd. Doç. Dr. Emine Kadıoğlu’na, Kütahya Sağlık Müdürümüze, Kütahya UMKE Sorumlusu Levent Bircan ve Kütahya UMKEDER İl Temsilcisi Yunus Genç’e teşekkür ediyoruz. Tüm üniversitelerimize örnek olacak geleceğin UMKE gönüllülerini temelden yetiştirecek olan öğrenci topluluğuna başarılar dileriz ” dedi.(EFE)