Afrin Harekâtı neticesinde taşeron teröristleri bir bir imha edilen ABD, ülkemize karşı siber sansür uygulamaya başladı. ABD şirketleri üzerinden yürütülen susturma girişimlerinde, Youtube ve Twitter’ın ‘öncü kuvvet’ olarak kullanıldığı belirlendi. Akit TV sunucusu Ahmet Keser’in hesabını da askıya alması “sansürün yeni halkası” olarak değerlendirildi.

Ortadoğu’da dengeleri değiştiren ve asırlık planları bozan Zeytin Dalı Harekâtı’yla kimyası bozulan Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye’ye karşı ‘sansür’ taarruzu başlattı. ABD şirketleri üzerinden yürütülen susturma girişimlerinde Youtube ve Twitter’ın ‘öncü kuvvet’ olarak kullanıldığı belirlendi. Kahraman Mehmetçik’in operasyon görüntülerini karartan, Afrin Harekatı’na karşı karalama kampanyası yürüten uluslararası şirketleri deşifre eden STK’ları susturan, askerimizin sivilleri öldürdüğü iddiasına sert tepki gösteren sunucu Ahmet Keser’e ambargo uygulayan ABD şirketleri, fikir ve ifade hürriyetini ayaklar altına almış durumda.

İLK SANSÜR MEHMETÇİK’E

Türkiye’nin 20 Ocak 2018’de Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleriyle birlikte Afrin’deki terör unsurlarını temizlemeye yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı neticesinde taşeron teröristleri bir bir imha edilen ABD, Türkiye’ye karşı ilk sansür hamlesini Türk Silahlı Kuvvetleri’ne karşı yaptı. ABD şirketi Youtube, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’de yaptığı başarılı operasyona ilişkin videoyu 23 Şubat’ta sisteminden sildi. Afrin’e girmek isteyen PKK/PYD’li teröristlere ait bir konvoyun vurulduğunu gösteren görüntüler TSK tarafından Youtube hesabına yüklendi. Ancak ABD’li Youtube, videoyu ‘rahatsız edici içeriğe sahip olduğu’ gerekçesini öne sürerek yayından kaldırdı.

KARA PROPAGANDAYI DEŞİFRE EDENE KARARTMA

ABD şirketleri üzerinden Türkiye’ye karşı yürütülen susturma girişimlerinde Youtube ile birlikte Twitter da ‘öncü kuvvet’ olarak kullanılıyor. Amerikan firma Twitter, uluslararası reklam kuruluşlarının, Türkiye’nin Afrin’e yönelik düzenlediği harekatı karalayan paylaşımlarını deşifre eden Genç İletişimciler Derneği Başkanı Çağlayan İbiş’in Twitter hesabı askıya alındı. 25 Şubat’ta sosyal medya adresi askıya alınan Çağlayan İbiş, yaptığı açıklamada, Twitter’ın düşünce ve basın özgürlüğünü engelleyici girişiminin manidar olduğunu söyledi. Paylaşımlarında Türkiye karşıtı kara propaganda yöntemlerine, dijital manipülasyonlara ve bölücü terör örgütü lehine yapılan görsel hilelere yer verdiğini ifade eden İbiş, “Bu durum, Twitter ve onu yönetenlerin gerçeğe ilişkin paylaşımlarımı içine sindiremediğinin göstergesidir. Aslında PKK propagandasının bizzat onların eliyle yapılmasının anlaşılması, ortaya çıkartılması kendileri açısından büyük bir garabet” dedi.

SEN MİSİN ‘SİVİL ÖLDÜRÜLÜYOR’ YALANINA TEPKİ GÖSTEREN!

Amerikalı Twitter şirketi, Türkiye düşmanlığının bir örneğini de Akit TV sunucusu Ahmet Keser’e uyguladığı sansürle sergiledi. Terör yandaşları tarafından üretilen dezenformasyonla Mehmetçik’in Afrin operasyonunda sivilleri öldürdüğüne yönelik yalanlara sert tepki gösteren sunucu Ahmet Keser’in Twitter adresi kapatıldı. Terör destekçilerinin hedefinde olan Keser’in fikirlerini paylaştığı sosyal medya hesabına 3 Mart 2018’de kilit vuruldu. Bu durum; Youtube’un TSK’nın operasyon videosunu yayından kaldırmasıyla başlayan, Twitter’ın kara propagandacıları deşifre eden hesabı askıya almasıyla devam eden sansür halkasının son zinciri olarak değerlendirildi.

Kaynak: Yeni Akit (Faruk Arslan)