51. Altın Portakal Film Festivali ödül ve kapanış töreni renkli görüntülere sahne oldu. Ulusal Uzun Metraj, Uluslararası Uzun Metraj ve Kısa Film alanında ödüller sahiplerini buldu.

Hollywood aktörü ve yönetmen Jean Claude Van Damme’a Altın Portakal Ödülü takdim edildi. Kuzu, Annemin Şarkısı, Oflu Hocayı Aramak ve İtiraz’ım var filmleri birçok dalda ödüle layık görüldü.Törenin açılışında Altın Portakal’da ödül alan ilk film olan Susuz Yaz’da rol alan Hülya Koçyiğit’e 51. yıl afişi hediye edildi.

En İyi Kısa Film Ödülü’nü Bir Fincan Türk Kahvesi Nazlı Eda Noyan ve eşi aldı.

SİYAD Uluslararası En İyi Film Ödülü’nü Chaitanya Tamhane’nin yönettiği Mahkeme /Tribunale filmi kazandı.

SİYAD ulusal en iyi film ödülü Kuzu filmine verildi. Ödül filmin yönetmenin Kutluğ Ataman’a takdim edildi.

Uluslararası İzleyici Ödülü’nü Kornel Mundruczo'nun Beyaz Tanrı/White God filmi almaya hak kazandı. Ulusal İzleyici Ödülü’ne Ayhan Sonyürek'in yönettiği İyi Biri filmi layık görüldü.

Ulusal Uzun Metraj Film-Yön (Film Yönetmenleri Derneği) En İyi Yönetmen Ödülü’nü vermek özere sahneye çıkan Ertem Göreç, küfür edebiyatından dert yakınarak, “Türk sinemasına tecavüz etmeyin. Onu rahat bırakın.” dedi. Devamında küfür niteliğinde ifadeler kullandı. Göreç, Ulusal Uzun Metraj Film-Yön (Film Yönetmenleri Derneği) En İyi Yönetmen Ödülü’nü Guruldayan Kalpler filmini yönetmen Ömer Uğur’a verildiğini açıkladı.

Dr. Avni Tolunay Özel Ödülü’nü Oflu Hocayı Aramak filmiyle Levent Soyarslan ve Zeynep Estel kazandı.

Behlül Dal Özel Ödülü’nü vermek üzere sahneye çıkan Oyuncu Demet Evgar, Gezi Parkı Eylemler ve o tarihten itibaren sokak olaylarında hayatını kaybeden vatandaşları andı. Ödüller, Sivas filmiyle Doğan İzci, Kuzu filmiyle Sıla Lara Cantürk ve Mert Taştan’a takdim edildi.

Uluslararası En İyi Film ödülünü Alexander Kott'un yönettiği Test filmi kazandı.

Yaşam Boyu Başarı Ödülü, Abbas Kiarostami’ye takdim edildi.

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü’nü Annemin Şarkısı filmindeki filmiyle Aziz Çapkurt aldı.

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü’nü Kuzu filmindeki rolüyle Nursel Köse’ye verildi.

En İyi Kurgu Ödülü’nü Sivas filmiyle Kaan Yorgos Mavropsaridis kazandı, ödülü filmin yönetmeni Kaan Müjdeci aldı.

En İyi Sanat Yönetmeni Ödülü’nü Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku filmiyle Vedat Özdemir kazandı.

En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü İtirazım Var filmindeki performansıyla Serkan Keskin ve Annemin Şarkısı filmindeki rolüyle Feyyaz Duman kazandı.

En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü Kuzu filminde gösterdiği performansla Nesrin Cevatzade kazandı.

En İyi Müzik Ödülü’nü Annemin Şarkısı filmindeki müzikleriyle Şafak Ünder aldı.

En İyi Senaryo Ödülü, İtirazım Var’ın senaristi Onur Ünlü kazandı. Siyah gözlükle sahneye çıkan Ünlü hazırladığı bir metni okudu.

En İyi İlk Film Ödülü’nü Annemin Şarkısı kazandı. Filmin yapımcısı Aslı Erdem 125 lira para ödülü de verilecek.

Ulusal Uzun Metraj Jüri Özel Ödülü Oflu Hocayı Aramak ve Sivas filmlerin verildi.

En İyi Yönetmen Ödülü'nü İtirazım Var filmiyle Onur Ünlü kazandı. Ödülün sahibine ayrıca 75 bin lira para ödülü verilecek.

En İyi Film Ödülü'nü Kuzu filmiyle Kutluğ Ataman kazandı. Ataman ödülünü Abbas Kiarostami'nin elinden aldı. Filme ayrıca 350 lira para ödülü de verilecek.

Gece 51. yıl hatıra tablosu fotoğrafının çektirilmesiyle sona erdi. Gecenin sunuculuğunu Korhan Abay yaptı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, festivalin ev sahibi olarak bir konuşma gerçekleştirdi.