Aslında seçim yapabileceğiniz çok geniş modern erkek giyim koleksiyonları yok değil, ancak daha önce ihtiyaç duymamış olabilirsiniz. Eğer öyleyse doğru tip ceket modeli bulmanız kolay değildir. Bu birkaç faktörü bir rehber olarak düşünün:
·         İdeal Ceket Kalıbı

Vücudunuza uyan bir ceket formunun nasıl olması gerektiğini anlayın. İyi bir spor ceket ne çok dar, ne çok bol, gövde boyu ne çok uzun, ne çok kısa olmamalıdır. Potluk yapıyor veya rahatsızlık duyuyorsanız o ceket size uygun değildir.

·         Spor Ceket Kumaşı

Mevsimine göre yün, kaşmir, keten ya da pamuklu olabilir. Ancak spor ceket modelleri bir takım elbise ceket stilinden doku, dizayn ve kesim yönlerinden epey farklıdır. Çok sık ve ince kumaşlar yerine kadife veya görünür bir dimi örgü kumaşı daha rahat olacaktır.

·         Spor Ceket Detayları

Küçük ayrıntılara dikkat edin (cepler, yaka vb.). Rahat aktivitelere katılıyorsanız, deri dirsek yamaları veya kare, akordeon tarzı cepler gibi özelliklerle denemeyi düşünün. 

·         Spor Kesim Ceket

Omuzda biraz yumuşaklık iyidir ve beldeki inceltme çok aşırı olmamalıdır. Ceket, av veya yürüyüş için kullanılacak kadar gevşek olmalıdır.

·         Renk ve Desen

Koyu renkli spor ceketleri güzel olsa da onları kurumsal toplantılara katılamayacaksınız. Bu yüzden ilk önce farklı mavilere sonra da bronzveya daha açık renk tonlarına bakmanızı öneririz.

Spor ceket için bir ön fikriniz oluştuysa, dresinden beğeninize uygun renk ve modelleri seçebilirsiniz. Gömlek, t-shirt, ayakkabı, mont gibi diğer erkek giyim kategorilerine de göz atabilirsiniz.