Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde çekimleri yapılan “Çepik (Alkış)” adlı televizyon programı vatandaşların yoğun ilgisini gördü. İlçe sakinleri, sanatçıların sahne aldığı programda, şarkılar eşliğinde doyasıya eğlendi. İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Turgay Gülenç, “Bu topraklarda hendekler artık doğalgaz, kanalizasyon ve su boruları döşemek için açılacak” dedi.

TRT Kürdi’de yayınlanan ve sunuculuğunu Aydın Aydın’ın yaptığı müzik programı “Çepik”in çekimleri bu hafta Bismil’de yapıldı. Bismil Belediyesi ve işadamı Necat Gülseven’in katkılarıyla düzenlenen programa İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tugay Gülenç, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Öztürk, Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Vural, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, ilçenin önde gelen kanaat önderleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yoğun ilgi gören program sunucu Aydın Aydın’ın gelen konuklara sigarayı bırakmaları için patlıcan dağıtmasıyla başladı. Patlıcan dağıtımı sırasında ilginç görüntüler oluşurken, kimi çocukların patlıcanları yediği görüldü. Ardından sırasıyla sanatçılar Hüseyin Tatar, Melis Berçem, Metin Tosun, Ece Beytaş, Azad Üşen ve Şerif Yavuz şarkılarını seslendirdi. Şarkılara eşlik eden vatandaşlar doyasıya eğlendi.

“Buradaki insanların da gülmeye, eğlenmeye ihtiyacı var”

Uzun bir aradan sonra ilk defa Bismil’de böyle bir programın düzenlenmesine ilişkin duygularını dile getiren sanatçı Aydın Aydın, programlarının 6 yıldır yaz kış ara vermeden bir program olduğuna dikkat çekti. Aydın, “Ben özellikle 6 yıldır bizleri yalnız bırakmayan sanatçı dostlarıma teşekkür etmek istiyorum. Şimdi tabi bütün sanatçı dostlarıma seslenmek istiyorum. Aslında gelip burada Doğu, Güneydoğu’da, gittiğimiz illerde, ilçelerde o güzelliği, misafirperverliği, mertliği, hoşgörüyü bunları görmesi lazım sanatçı arkadaşlarımın. Önemli olan insanları eğlendirmek. Buradaki insanların da gülmeye, eğlenmeye ihtiyaçları var. Bismil ilçemizin gerçekten de çok güzel karpuzu, kavunu ve patlıcanı vardır. Biraz da insanlar sigarayı bıraksın diye birazdan bir patlıcan servisi yapacağız” dedi.

“İnsanları eğlendirmek çok güzel”

Şarkılarıyla konukları mest eden Şerif Yavuz ise, böyle bir organizasyonda yer aldığı için çok mutlu olduğunu ifade etti. Yavuz, “Böyle festivaller, organizasyonlar Diyarbakır’da, Bismil’de olunca insan mutlu oluyor. Çok güzel insanları eğlendirmek çok güzel” ifadelerini kullandı.

“İnsanlara hizmet etmek için buradayız”

Program sonunda sanatçılara teşekkürler eden Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Turgay Gülenç, şunları kaydetti:

“6 aydır Bismil Belediye Başkanlığı şahsıma tebliğ edildi. Ondan önce 2 yıldır kaymakam olarak burada görev yapıyorum. İlk geldiğim günlerde bugünkü gibi Bismil bir bayram havasında değildi. Sokaklarında karamsarlığın hakim olduğu, çatışmaların, silah seslerinin her gün duyulduğu, sokaklarında hendeklerin açıldığı belki bir Sur ve Cizre kadar olmasa da bunları yaşadığımız bir Bismil’di. O günlerden bu düğün atmosferinde nefes aldığımız bu günlere kolay gelmedik. O günlerde bu güzel insanlar tarafını seçti. ‘Biz birlik beraberlik, huzuru ve güvenliği seçiyoruz’ dediler. Onların desteğiyle bu güzel günlere geldik. Bir kez daha sizin huzurunuzda bu güzel, değerli insanlara devletim adına, çalışma arkadaşlarım adına şükranlarımı sunmak istiyorum. Şimdi bu sokaklarda, bu topraklarda hendekler açılacak ama bu hendekler önümüzdeki günlerde doğalgaz, kanalizasyon ve su boruları döşemek için açılacak. Bizim onlardan olan farkımız bu. Biz bu insanlara hizmet etmek için buradayız. Biz bu insanlara efendilik etmek için burada değiliz, hizmetkarlık etmek için buradayız.”